tržište kapitala

Indeksi se vratili u negativan teritorij, likvidnost oslabila

Bionic
Reading

Nakon dva pozitivna dana, domaće tržište kapitala se vratilo u negativan teritorij, pri čemu su indeksi blago oslabili, a likvidnost se gotovo prepolovila.

Indeks CROBEX je kliznuo blagih 0,2 posto na 1.581,3 bodova, dok je uži tržišni indeks CROBEX10 izgubio 0,5 posto na vrijednosti. Od sektorskih indeksa najviše je izgubio indeks turističkog sektora, koji je s padom od 2,4 posto izbrisao dio gubitaka iz prethodnih dana, dok je u zelenom zaključio jedino indeks prehrambenog sektora, s rastom od 0,2 posto.

Ukupno je protrgovano svega 4,5 milijuna kuna, a u fokusu investitora su se ponovno našle dionice Valamar Riviere i Hrvatskog Telekoma, koje su na prometima nešto iznad milijun kuna oslabile redom 1,9 posto i 0,6 posto. To su ujedno i jedina dva izdanja s milijunskim prometima.

Među gubitnicima, od aktivnijih izdanja, našle su se i dionice Sunce Hotela, s padom cijene od 2,8 posto, a slijede ih redovne dionice Adrisa i Arena Hospitality Grupe, čije su cijene kliznule redom 2,7 posto i 2,4 posto. S druge strane, dionice Saponije su ojačale 8,1 posto, a dobar dan su imale i dionice Tankerske Next Generation i Privredne banke Zagreb, koje su porasle redom 5,6 posto i 1,3 posto.

Dobitnik dana Saponia +8,13% 266,00

Gubitnik dana Sunce Hoteli -2,83% 103,00

CROBEX -0,17% 1.581,30

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.