TRŽIŠTE KAPITALA

Indeksi porasli uz nižu likvidnost, Atlantic i PBZ u fokusu

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL

Domaće tržište kapitala je u četvrtak svjedočilo pozitivnim kretanjima dioničkih indeksa, dok je likvidnost oslabila u odnosu na dan ranije.

Nakon jednog dana pada, indeks CROBEX se vratio u zeleni teritorij s rastom od 0,58 posto, dok je uži tržišni indeks ojačao 0,63 posto te tako uknjižio svoj četvrti uzastopni dan rasta. Od sektorskih indeksa najviše je profitirao indeks turističkog sektora, čija je vrijednost porasla 0,7 posto, dok su u crvenom zaključili indeksi građevinskog i prehrambenog sektora, s padom vrijednosti od 1,3 posto i 0,6 posto.

Ukupno je protrgovano oko 9,2 milijuna kuna, a milijunske promete su prikupila dva izdanja. Najviše se trgovalo dionicama Atlantic Grupe, koje su na prometu od 2,3 milijuna kuna porasle 3,2 posto, dok ih u stopu slijede dionice Privredne banke Zagreb, s prometom od 2,2 milijuna kuna i rastom cijene od 3,9 posto. Nadomak milijunskog prometa su bile i dionice Dukata, s prikupljenih 943 tisuće kuna prometa, pri čemu im je cijena oslabila 1,1 posto.

Titulu dobitnika dana su pokupile dionice Koke, koje su uzletjele 8,8 posto, a dobre cjenovne izvedbe su imale i dionice Brodogradilišta Viktor Lenac i Arena Hospitality Grupe, čije su cijene porasle redom 3,4 posto i 1,4 posto. S druge strane, uz već spomenute dionice Dukata, loš dan su imale i povlaštene dionice Adrisa, koje su oslabile 0,8 posto.

Dobitnik dana Koka +8,82% 370,00

Gubitnik dana Tankerska Next Generation -3,03% 44,80

CROBEX +0,58% 1.644,94

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!