TRŽIŠTE KAPITALA

Indeksi porasli na tjednoj razini, prekinuli niz od tri uzastopna tjedna pada

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL

Iako su indeksi kraj tjedna dočekali u negativnom teritoriju, to nije bilo dovoljno da se naruši rast s početka tjedna te su na tjednoj razini ipak zaključili u plusu, pri čemu su prekinuli negativan niz od tri uzastopna tjedna pada.

Indeks CROBEX kraj je dana dočekao na 1.624,7 bodova, što predstavlja pad od 0,2 posto, dok je na tjednoj razini porastao više od 2 posto. Uži tržišni indeks CROBEX10 oslabio je 0,2 posto na 1.011,3 bodova, a širi indeks tržišta, CROBEXplus, kliznuo je 0,1 posto. Od sektorskih indeksa, jedino je indeks sektora industrije zaključio u pozitivnom teritoriju, pri čemu je ojačao 0,7 posto, dok je gubitnike predvodio indeks građevinskog sektora, s padom od 1,4 posto.

Dionička likvidnost zadržala se na niskim razinama te je protrgovano svega 2,4 milijuna kuna. Najviše se trgovalo dionicama Valamar Riviere, koje su na prometu od 611 tisuća kuna izgubile 2,3 posto na vrijednosti, a slijede ih dionice Dalekovoda, s prometom od 263 tisuće kuna i padom cijene od 2,4 posto.

Loš dan imale su i dionice Instituta IGH i Atlantske Plovidbe, čije su cijene oslabile redom 1,9 i 1,3 posto.

S druge strane, dionice Đuro Đaković Grupe ojačale su 1,7 posto, dok su dionice Končar Elektroindustrije i Atlantic porasle redom 0,9 posto i 0,8 posto.

Dobitnik dana Đuro Đaković Grupa +1,68% 3,03

Gubitnik dana Dalekovod -2,35% 4,98

CROBEX -0,24% 1.624,65

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!