ZAGREBAČKA BURZA

Indeksi mješovito, Hrvatski Telekom najlikvidniji

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala započelo je tjedan bez nekog jasnog sentimenta, pri čemu su indeksi CROBEX i CROBEX10 zaključili dan na suprotnim stranama. Indeks CROBEX je oslabio 0,28 posto dok je uži indeks CROBEX10 ojačao blagih 0,01 posto. Sektorski je najlošiju izvedbu imao indeks turističkog sektora, zaključivši 0,8 posto u crvenom, dok je dobitnike predvodio indeks industrije s rastom od 0,6 posto

Likvidnost je nešto oslabila u odnosu na kraj prošlog tjedna te je u nedostatku korporativnih vijesti ostvaren redovan dionički promet od 7,8 milijuna kuna. Nije bilo blok transakcija, a u OTC trgovanju ostvareno je dodatnih 17 milijuna kuna u dionici Granolija.

U redovnom trgovanju najlikvidnija je bila dionica Hrvatskog Telekoma s 2,5 milijuna kuna prometa i uz rast cijene od 0,7 posto. Među milijunašima su još bile redovna i povlaštena dionica Adrisa, s nešto iznad milijun kuna prometa, pri čemu je redovna ojačala 0,4 posto a povlaštena 0,5 posto. Upravo su izvedbe dionica Adrisa i HT-a zaslužne za nešto bolju izvedbu indeksa CROBEX10. Ostala izdanja su upisala skromnije promete te vrijedi izdvojiti tek dionicu Podravke, koja je uz nešto ispod pola milijuna kuna prometa ostvarila zanemariv porast cijene od 0,02 posto.

Titula dobitnika dana ide dionici Sunčanog Hvara, čija je cijena skočila 3,7 posto, a znatniji porast cijene ostvarile su i dionice Đure Đaković Holdinga i Turisthotela te su ojačale redom 1,8 posto i 1,6 posto. Najveći pad cijene među likvidnijim izdanjima zabilježila je dionica Peveca, čija je cijena oslabila 2,9 posto, a slijede ju dionice HUP Zagreba i Luke Ploče s padom od 2,6 posto i 2,1 posto.

Dobitnik dana

Sunčani Hvar
+3,73%
23,37

Gubitnik dana

Pevec
-2,94%
99,00


Crobex

-0,28%
1.666,34

Detaljnije o trgovanju na tržištima kapitala možete pročitati OVDJE.