SISAK SIGURAN

Ina je prebacila 600 tona nafte u Rijeku kako bi testirala sustav

  • Autor: Nikola Sučec
  • Zadnja izmjena 10.10.2016 15:42
  • Objavljeno 10.10.2016 u 15:41
Rafinerija u Rijeci

Rafinerija u Rijeci

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic

Ina je petak željeznicom prevezla 600 tona sirove nafte iz skladišta u Graberju Ivanečkom u Rafineriju Rijeka kako bi testirala sustav prijevoza, priopćeno je u ponedjeljak iz najveće domaće naftne tvrtke

'Pri tome se potpuno ispitala funkcionalnost utovara, transporta, istovara i skladištenja domaće sirove u Rafineriji nafte Rijeka, što je opcija koja bi se u budućnosti mogla koristiti kako bi se osigurala fleksibilnost prerade domaće nafte', poručili su iz Ine.

Ovaj korak je u skladu s Ininim ciljem osiguranja stabilnosti opskrbe uHrvatskoj. Navedeno testiranje održano je nastavno na ispunjenje svih tehničkih i operativnih preduvjeta, uključujući i dostupnost tanka u Rafineriji nafte Rijeka te dovršetak radova na instalaciji za prihvat sirove nafte, kao i pogodne vremenske uvjete.

'Nadalje, logistika sirovine i proizvoda je operativno, a ne dioničarsko pitanje. Kao što je već ranije navedeno, sisačka rafinerija nastavlja s preradom 25. listopada.', priopćili su iz Ine u svojevrsnom odgovoru na optužbe tehničkog ministra Tomislava Panenića.

On je naime u petak optužio Inu kako prevozi naftu iz Siska u Rijeku u čemu je vidio naznaku gašenja sisačke rafinerije. Zbog prijevoza 600 tona nafte, rekao je, tražit će i očitovanje MOL-a.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!