PREGOVORI U TIJEKU

Ina inzistira na poskupljenju plina Petrokemiji

11.11.2009 u 15:42

Bionic
Reading

INA je danas izvijestila da je u pregovorima s kutinskom Petrokemijom vezano za potpisivanje novog ugovora o prodaji plina Petrokemiji iznijela svoje zahtjeve i da očitovanje kutinske tvrtke očekuje do kraja ovog tjedna

'INA je u pregovorima s tvrtkom Petrokemija Kutina, a vezano za potpisivanje novog Ugovora o prodaji plina. U okviru navedenih pregovora između dvije kompanije koje posluju na tržištu, INA neosporno zahtjeva raskid postojećeg Ugovora o prodaji plina i zaključenje novog, te je u tom smislu iznijela svoje zahtjeve', navodi se u priopćenju Ine, a vezano za jučerašnje priopćenje Stožera za obranu Petrokemije.

U priopćenju Inina Sektora korporativnih komunikacija se navodi i kako po pitanju cijene plina Petrokemija ima izrazito povoljniju poziciju u usporedbi sa svim ostalim kupcima

Iz Ine također ističu kako, 'slijedeći osnovna pravila zakona ekonomije i čiste poslovne logike', Ina više nije u mogućnosti nastaviti s tim.

'Kako smo i obavijestili tvrtku Petrokemija krajem listopada, njihovo očitovanje o iznesenim zahtjevima očekujemo do kraja tekućeg tjedna. U međuvremenu, Petrokemiji se nastavlja isporučivati plin do navedenog roka za očitovanjem", ističu iz Ine i zaključuju kako vjeruju da će doći do pozitivnog rješenja ove situacije.

Stožer za obranu Petrokemije jučer je izvijestio kako počinje s pripremama za prosvjedne aktivnosti, jer Vlada izbjegava sastanak s predstavnicima Stožera i Uprave Petrokemije

Stožer je u tom priopćenju naveo i da se trenutno ne vode nikakvi pregovori između Ine i Petrokemije, te da Petrokemija 'ne smije i neće pristati na prijetnje i ucjene iz Ine jer bi to ugrozilo opstanak proizvodnje u Kutini i cjelokupnu hrvatsku poljoprivredu'.

Iz Stožera su također upozorili da je 'za sva daljnja događanja koja će uslijediti odgovornost isključivo na Upravi Ine i Vladi'.