veliki posao

Ina i MOL preuzeli OMV Slovenija: 'Osigurali smo budućnost rafinerije Rijeka'

  • Autor: N. S.
  • Zadnja izmjena 08.06.2021 09:02
  • Objavljeno 08.06.2021 u 09:02
Ina - ilustracija

Ina - ilustracija

Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic

INA i MOL postigli su dogovor o stjecanju OMV-ovog 92,25 posto udjela u OMV Slovenija. Transakcija uključuje 120 maloprodajnih mjesta diljem Slovenije, kao i veleprodaju preuzete kompanije. INA već drži 7,75 posto udjela u OMV Slovenija d.o.o., a sukladno dogovoru namjeravaga povećati na 33 posto.

OMV Slovenija d.o.o. upravlja drugom po veličini maloprodajnom mrežom od 120 maloprodajnih mjestadiljem Slovenije koje posluju pod četiribrenda: OMV (108), Euro Truck (4) i Avanti/DISKONT (8). Nakon akvizicije INA i MOL će postati stopostotni vlasnici navedene imovine.

S 48 MOL-ovih i 5 Ininih brendiranih maloprodajnih mjesta u Sloveniji, MOL Grupa trenutačno je treći igrač na maloprodajnom tržištu. Zahvaljujući potencijalnoj transakciji, MOL i INA, odnosno MOL Grupa,bi mogla imati 173 maloprodajna mjesta u Sloveniji.

Glavni dobavljač goriva za sva postojeća i novostečena maloprodajna mjesta Ine i MOL-a u Sloveniji bit će INA.

''Ovime je ostvaren pristup ključnom tržištu za našu Rafineriju nafte Rijeka čime jeo sigurana i dugoročna budućnost rafinerije u kojoj je u tijeku implementacija strateškog projekta izgradnje postrojenja za obradu teških ostataka. Ova akvizicija pokazuje da zajedno s MOL-om nastavljamo ostvarivati svoje strateške ciljeve jačanja prisutnosti Ine i MOL Grupe u regiji'', izjavio je Sándor Fasimon, predsjednik Uprave Ine.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!