GAME OVER

Igračke Turbo limača završile na dražbi

28.09.2012 u 14:30

Bionic
Reading

Igračke i dječja odjeća iz Turbo limača, nekad najpoznatijeg lanca trgovina dječje opreme, naći će se uskoro na dražbi, a prodaju se s početnom cijenom od 721.521 kune

Prvo značajnije srpsko ulaganje u Hrvatsku završilo je debaklom, Goranko Fižulić i Slobodan Vukičević na sudu se spore oko vlasništva nad brandom Turbo limač i optužuju za međusobna dugovanja. Njihova zajednička tvrtka Adria design završila je u stečaju, a čeka se i konačni stečaj Fižulićeve Magme.

Čini se da je rasprodaja asortimana Turbo limača jedina stvar oko koje su se bivši poslovni partneri uspjeli dogovoriti. Nisu se protivili stečaju Adria Designa, iako je nejasno kome će na kraju pripasti brand Turbo limača koji je dio imovine te tvrtke.

U novinama je u petak tvrtka Adria Design objavila oglas za prikupljanje ponuda za prodaju trgovačke robe (igračaka, dječje opreme i odjeće) iz asortimana Turbo limača s početnom cijenom od 721.521 kuna. Ponude prikuplja stečajni upravitelj do 10. listopada. Igračke se prodaju kao cjelina, a bude li više ponuda, održat će se nadmetanje po sistemu 'tko da više'.

Nakon što je s Magmom zapao u financijske probleme, Goranko Fižulić prodao je 51 posto udjela najjačem Magiminom brandu - Turbo limaču, Slobodanu Vučičeviću kroz tvrtku Adria Design. Zatim je Fižulić uspio putem suda zabraniti Vučićeviću korištenje znaka Turbo limača, tvrdeći mu je srpski poduzetnik ostao dužan. Vučićević je zato zatvorio tridesetak trgovina i poslao dvjestotinjak radnika kućama. Kasnije ih je ponovno otvorio, bez korištenja branda Turbo limač, no ubrzo je prezadužena tvrtka završila u stečaju.

Propast nekadašnjeg 'kralja igračaka' Goranka Fižulića iskoristili su konkurenti, pa su vodstvo na tržištu igračaka preuzeli su Todorićev Konzum i Tisak.