NOĆNI SASTANAK U VLADI

Vlada odluku o cijeni plina donosi u utorak?

27.02.2017 u 21:39

Bionic
Reading

Srijeda je rok do kojeg bi opskrbljivači kućanstava trebali znati cijene plina i odlučiti hoće li ga nabavljati od HEP-a ili na tržištu. Vlada bi odluku o cijeni plina trebala donijeti sutra, potvrdili su nakon večerašnjeg sastanka u Banskim dvorima ministar financija Zdravko Marić i državni tajnik za energetiku Ante Čikotić

'Ispred Ministarstva smo predstavili model rješenja i nadamo se da će sutra Vlada donijeti odluku i prezentirati je. Bilo nam je iznimno važno da građani što manje osjete udar. Vlada i Ministarstvo zaštite okoliša i energetike će pokazati kako se treba izboriti za malog čovjeka', kazao je Ante Čikotić, javlja HRT.

I ministar financija Zdravko Marić izjavio je kako će se više znati sutra. Na sastanku su bili i potpredsjednica Vlade Martina Dalić te predsjednik Uprave HEP-a Perica Jukić

'Mi u Vladi činimo sve ne bismo li u pregovorima između naših proizvođača, našeg novog regionalnog opskrbljivača i niza lokalnih opskrbljivača došli do rješenja koje za građane praktički značiti ostajanje na istoj cijeni', izjavio je ranije ministar zaštite okoliša i energetika Slaven Dobrović koji u Bruxellesu sudjeluje na sastanku EU Vijeća za promet, telekomunikaciju i energiju. Nije želio podrobnije govoriti o pitanju cijene plina.

'Još je rano da bi se dali detaljni odgovori, uskoro će se prezentirati modeli i vidjet će se gdje se tko i koliko pomaknuo u odnosu na ono što može. Idemo za tim da zaštitimo potrošače, a odluka se može očekivati vrlo brzo', rekao je ministar.