odgođen dan poduzetnika

HUP zahvalio Mariću na suradnji: 'Uvijek je bio izrazito profesionalan i pokazivao je razumijevanje za naše prijedloge'

06.07.2022 u 14:00

Bionic
Reading

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) zahvalila se ministru financija Zdravku Mariću na, kako navode u priopćenju, suradnji i otvorenom dijalogu koji su u posljednjih šest godina vodili o nizu važnih tema vezanih za hrvatsko gospodarstvo te poziciju poduzetnika i privatnog sektora

'Ministar Marić bio je jedan od najvažnijih sugovornika Hrvatske udruge poslodavaca iz redova Vlade, a moram naglasiti kako je prema HUP-u uvijek bio izrazito profesionalan i pokazivao razumijevanje za naše prijedloge, osobito u posljednjem razdoblju, kada smo s njime blisko surađivali na prijedlogu porezne reforme i fiskalnog rasterećenja rada', ističe Damir Zorić, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca.

'Hrvatska udruga poslodavaca nastavlja dijalog s Vladom Republike Hrvatske oko niza važnih pitanja vezanih za stanje na hrvatskom tržištu rada. S ministrom Marićem uvijek smo imali priliku otvoreno razgovarati i što smo iznimno cijenili, čak i u situacijama kada se nismo slagali oko svih pitanja. Poduzetnici očekuju uspješnu suradnju i s novim ministrom, s kojim će biti važno otvoriti pitanja vezana za konkurentnost hrvatskog tržišta rada', poručuje predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca Mihael Furjan.

Marić je trebao biti i jedan od panelista Dana poduzetnika, godišnjeg susreta Hrvatske udruge poslodavaca, koji je odgođen za jesen, a glavne teme bit će prijedlog porezne reforme i prijedlog izmjena i dopuna Zakona o radu.