VAŽNO PRIZNANJE

HT-u nagrada Indeks DOP-a za Društveno odgovorne odnose sa zajednicom

  • Autor: L.F.
  • Zadnja izmjena 01.12.2016 16:26
  • Objavljeno 01.12.2016 u 16:23
Davor Tomašković

Davor Tomašković

Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov/PIXSELL

Hrvatski Telekom (HT) dobitnik je ovogodišnje nagrade Indeks DOP-a za društveno odgovorne odnose sa zajednicom, koju dodjeljuju Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj i Hrvatska gospodarska komora. Nagrada je HT-u dodijeljena u sklopu 8. konferencije o Društveno odgovornom poslovanju

Ovo je priznanje dodatni poticaj HT-u, naglasili su iz kompanije, da i dalje kao vodeći telekom operator potiče razvoj društva u cjelini kroz ulaganja u razvoj infrastrukture i usluga širokopojasnog pristupa internetu.

'Razvoj telekom infrastrukture osnovni je preduvjet razvoja digitalnog gospodarstva. Time se otvara put inovativnim uslugama, ali i olakšava komunikacija, čineći dostupnijima informacije i nove metode učenja. Hrvatski Telekom kontinuiranim investicijama u infrastrukturu i usluge daje svoj doprinos razvoju cijelog društva, stoga nam je iznimno drago što je to prepoznato i putem nagrade Indeks DOP-a', istaknula je Nina Išek Međugorac, direktorica korporativnih komunikacija Hrvatskog Telekoma.

O razmjerima utjecaja HT-a na širu zajednicu najbolje govore podaci iz studije socioekonomskog doprinosa Ekonomski atlas, koju je proveo Ekonomski institut. HT je, prema rezultatima te studije, vodeća kompanija u Hrvatskoj po svom pozitivnom utjecaju na širu društvenu okolinu i najveći privatni investitor koji je u posljednjih pet godina uložio 5,7 milijardi kuna. HT Grupa ostvaruje više od tri posto BDP-a te svojim poslovanjem podržava 27.000 radnih mjesta.

Kroz donacijski natječaj Zajedno smo jači HT je u proteklih 11 godina podržao 240 projekata razvoja zajednice s više od devet milijuna kuna. Ove godine dodijeljene su dvije donacije od po 350.000 kuna za projekte koji na najbolji način promiču STEM edukaciju među osnovnoškolcima. Podržavanje razvoja STEM područja kroz suradnju s akademskom zajednicom, stipendiranje studenata i uključivanje zaposlenika dio je dugoročne strategije razvoja HT-a, jer je to preduvjet za razvoja cjelokupnog društva i ekonomije.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!