DOPRINOS ZAJEDNICI

HT predstavio projekt 'Pošumljavanje opožarenih područja'

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 10.06.2011 11:24
  • Objavljeno 09.06.2011 u 19:28
Cuvajmo sume T HT 09 06 1

Cuvajmo sume T HT 09 06 1

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr

Hrvatski Telekom je 9. lipnja na Šumarskom fakultetu u Zagrebu, predstavio projekt Pošumljavanje opožarenih područja, a gostima događaja poklonio je predavanje o iznimnoj važnosti šuma za Zemljin ekosustav. U protekle četiri godine u ekološke donacije HT uložio gotovo dva milijuna kuna

Projekt su predstavile Maja Weber, direktorica Odjela za odnose s javnošću, i Ružica Gajić, menadžerica za zaštitu okoliša. Edukativnim predavanjem prisutnima se obratio prof. dr. Milan Oršanić, dekan Šumarskog fakulteta u Zagrebu. Posebni gosti druženja u Maksimiru bili su učenici Osnovne škole Jure Kaštelan iz Zagreba, inače suradnici HT-a u ranijoj ekoakciji prikupljanja rabljenih mobitela.

Projektom Pošumljavanje opožarenih područja HT već četvrtu godinu zaredom izravno ulaže u jedinstven i sveobuhvatan ekološki sadržaj, svjedočeći i na taj način o trajnoj odgovornosti prema zajednici. Ovogodišnje ulaganje nastavak je prošlogodišnjeg istoimenog projekta, a ove će godine mladicama alepskog bora, pinja i čempresa biti zasađeno 27 ha šume. Pošumljavanje će biti provedeno na pet lokacija na kojima je proteklih godina tijekom ljetnih šumskih požara izgorjela šuma: u Biogradu, Imotskom, Metkoviću, Splitu te na Korčuli.

'Jedno od tri područja društvene odgovornosti Hrvatskog Telekoma, kompanije čije su aktivnosti duboko prožete sviješću o odgovornom poslovanju, napori su za snižavanje emisija ugljičnog dioksida. S tim ciljem na vidiku, i ove smo se godine opredijelili za pomoć šumama kao prirodnim pročišćivačima atmosfere, a na dobrobit svih nas i narednih generacija', izjavila je Maja Weber, direktorica Odjela za odnose s javnošću Hrvatskog Telekoma.

tportal.hr

tportal.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr

Kao još jedan u nizu načina na koji HT doprinosi očuvanju prirode ističe se i mogućnost korištenja elektroničkog računa koju je kompanija prije dvije godine ponudila korisnicima T-Com usluga. Radi se o načinu dostave računa za usluge pri kojem se štedi papir jer e-račun početkom svakoga mjeseca do korisnika dolazi brzo i sigurno elektroničkom poštom. Ovaj oblik računa naročito je pogodan za korisnike koji plaćanje obavljaju internetskim bankarstvom ili trajnim nalogom, a lako ga je aktivirati na T-prodajnim mjestima, na besplatnom telefonu 0800-9000 ili odlaskom na korisničke stranice Moj T.

Na Facebook fan stranici HT-a korisnici od sutra mogu pronaći Zeleni kalkulator, programiran da izvrši obračun energetskih ušteda pri korištenju elektroničkog umjesto papirnatog računa. Po unosu podatka o mjesečnom broju računa za HT usluge, kalkulator će korisniku prikazati uštedu obračunatu u broju stabala, količini vode i električne energije te stupnja ispuštanja ugljičnog dioksida u atmosferu.

Hrvatski Telekom do sada je u zasebno osmišljen ekološki projekt uložio tri puta: 2008. godine u pošumljavanje četiriju područja diljem Hrvatske, 2009. godine u očuvanje močvara kao staništa ugroženih vrsta i 2010. u pošumljavanje četiri ranije opožarene lokacije.

Obznanjivanjem ovoga projekta upravo u razdoblju početka sezone visokog rizika od požara, HT i ove godine nastoji pridonijeti zajednici i prirodi poticanjem javnosti na savjesno ponašanje radi prevencije ljetnih požara.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi