dan na burzi

HT i Maistra jedini milijunaši

Hotel Lone Maistra

Hotel Lone Maistra

Izvor: Promo fotografije / Autor: 3LHD

Nejasan sentiment te blok trgovanje obilježili su trgovanje na Zagrebačkoj burzi u srijedu. Indeks CROBEX upisao je treći uzastopni dan rasta s blagim porastom od 0,1 posto, dok je uži tržišni indeks CROBEX10 oslabio 0,1%. Od sektorskih indeksa, dobitnike je predvodio indeks građevinskog sektora, s rastom od 2,9 posto, dok je najviše izgubio indeks sektora industrije, koji je oslabio blagih 0,4 posto

Ukupan dionički promet premašio je 13 milijuna kuna. U fokusu investitora bile su dionice Hrvatskog Telekoma, koje su uz ostvarenih 7,7 milijuna kuna u blok trgovanju, prikupile dodatnih 629 tisuća kuna u redovnom trgovanju, pri čemu im je cijena ojačala 0,6 posto.

Milijunski promet ostvarile su još samo dionice Maistre, čija je cijena ostala nepromijenjena na prometu od 1,3 milijuna kuna.

Titula dobitnika dana pripala je dionici Optima Telekoma, koja je uzletjela 6,2 posto, a slijede je dionice Uljanik plovidbe i Tehnike, s rastom cijena od 5,8 posto i 3,6 posto. Na strani gubitnika, dionice Uljanika potonule su 35%, dok su dionice Atlantske plovidbe i Hrvatske poštanske banke izgubile redom 3,5 posto i 2,8 posto na vrijednosti.

Dobitnik dana Optima Telekom +6,17% 1,72

Gubitnik dana Uljanik -35,00% 2,60

CROBEX +0,06% 1.767,34

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!