na combis konferenciji

Hrvatski Telekom predstavio uslugu za digitalizaciju razmjene dokumenata između tvrtki

24.05.2018 u 12:57

Bionic
Reading

Hrvatski Telekom, predvodnik procesa digitalne transformacije u Hrvatskoj, predstavio je u četvrtak na Combis konferenciji u Poreču novu uslugu elektroničke razmjene dokumenata (EDI) za poslovne korisnike, koja će smanjiti papirno poslovanje, ubrzati svakodnevni posao, povećati transparentnost i smanjiti troškove

'EDI je platforma koja omogućuje razmjenu elektroničkih računa, što od 1. studenog postaje zakonska obveza za sve tvrtke koje rade s državnim tijelima. Poduzetnici ostvaruju znatne uštede jer nema troškova tiskanja računa, ne troši se papir, nema poštarine za slanje računa, postupci obrade podataka se automatiziraju te se smanjuje mogućnost pogreške prilikom kreiranja i slanja dokumenata', priopćeno je iz Hrvatskog Telekoma.

Informacije se prenose u stvarnom vremenu, čime se ubrzava obrada, a sve transakcije mogu se pratiti i nadzirati.

EDI funkcionira na način da se kreirani dokument, koristeći aplikaciju koja obavlja njegovo prevođenje u unaprijed dogovoreni standardni format, umjesto u tisak šalje elektroničkim putem na adresu poslovnog partnera.

Tako se postiže najviša razina automatizacije procesa razmjene podataka, izbjegavajući pritom fizičke i papirnate poslovne transakcije, a integritet podataka postaje sigurniji zbog jednostavnog označavanja, nemogućnosti ljudske pogreške i sigurne komunikacije elektroničkim putem. Usluga EDI razvijena je u suradnji s Combisom, vodećim regionalnim sistem integratorom, a bit će dostupna od 1. srpnja 2018. godine.