gigabitne brzine

Hrvatski Telekom kroz ulaganje vrijedno 9,7 milijuna kuna spaja više od 4.400 kućanstava Jastrebarskog na optiku

  • Autor: N. S.
  • Zadnja izmjena 04.09.2020 13:16
  • Objavljeno 04.09.2020 u 13:16
Hrvatski Telekom - ilustracija

Hrvatski Telekom - ilustracija

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec

U suradnji s Gradom Jastrebarsko, Hrvatski Telekom, najveći privatni investitor u digitalizaciju u Hrvatskoj započeo je s implementacijom najmodernije optičke infrastrukture na području Jastrebarskog i dijela prigradskih naselja, što će građanima omogućiti gigabitne brzine i najbolje iskustvo u korištenju telekomunikacijskih usluga. Riječ je o ulaganju vrijednom 7,7 milijuna kuna koje će već do kraja ove godine omogućiti, oko 3.100 jaskanskih kućanstava u centru grada, priliku za uživanje u gigabitnim brzinama.

Hrvatski Telekom kontinuirano ulaže i u unapređenje postojeće infrastrukture kroz skraćivanje korisničke petlje približavanjem optičke infrastrukture korisnicima i nadogradnjom opreme. Uz ulaganje dodatnih 2 milijuna kuna omogućit će se uključivanje vectoring i supervectoring tehnologije koje će osigurati 100 Mbit/s za dodatnih 1.335 kućanstava u naseljima Domagović, Čabdin, Cvetković, Novaki Petrovinski, Gornja Reka, Donja Reka i Zdihovo.

S uvođenjem optike, građanima Jastrebarskog bit će omogućen kvalitetniji i brži pristup internetu, povećanje gospodarske aktivnosti i kvaliteta života. Za građane Jastrebarskog, točnije za 4.435 kućanstava, to će značiti bolju kućnu internetsku povezanost koja omogućuje nesmetani radi od kuće, djeci lakše praćenje škole na daljinu, dok će lokalnoj zajednici pomoći u privlačenju poduzetništva, povećanju efikasnosti usluga (edukacije, zdravstva), stimulaciju konkurentskog okruženja i usluga te povećanje računalne pismenosti.

'Hrvatski Telekom i u ovim izazovnim vremenima nastavlja s ulaganjima u optičku infrastrukturu te mi je drago što je Jastrebarsko dio naših ulaganja. Brz i kvalitetan pristup internetu omogućit će čitavoj zajednici Grada Jastrebarskog povećanje gospodarske aktivnosti i kvalitetu života građanima', izjavio je Boris Drilo, član Uprave Hrvatskog Telekoma za tehniku i informacijsku tehnologiju.

'Pozdravljamo projekt izgradnje optičke infrastrukture Hrvatskog Telekoma u Jaski koji predstavlja veliki iskorak u kvaliteti telekomunikacijske mreže. Suvremena komunikacijska infrastruktura velikih brzina u današnjem vremenu je važan razvojni projekt, kako za gospodarske subjekte i institucije, kućanstva, tako i za privlačenje novih investicija. Iskreno se veselimo što skorijem nastavku ulaganja od strane privatnih operatora, kako privatnim kapitalom tako i uz potporu EU fondova, kako bi se jednakomjerno podigla kvaliteta interneta za stanovnike i u ruralnim dijelovima Jaske', poručio je gradonačelnik Jastrebarskog, Zvonimir Novosel.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!