veliki interes

Hrvatske tvrtke sudjelovale bi u izgradnji Pelješkog mosta

  • Autor: I. Ba.
  • Zadnja izmjena 18.04.2018 15:00
  • Objavljeno 18.04.2018 u 15:00
Pelješki most

Pelješki most

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Denis Jerković

Hrvatsko gospodarstvo, posebno građevinska proizvodnja i operativa, kao i niz proizvođača iz drugih raznih proizvodnih te uslužnih djelatnosti, spremni su sudjelovati u infrastrukturnom poslu izgradnje Pelješkog mosta

Nakon odabira izvođača te uoči očekivanog potpisivanja ugovora s kineskim konzorcijom kao nositeljem cjelokupnog posla, na sastanku koji je u HGK održan u utorak, tvrtke su iskazale zanimanje i spremnost za sudjelovanjem u dijelu realizacije tog, za Hrvatsku iznimnog strateškog infrastrukturnog projekta, priopćili su srijedu iz HGK-a.

Niz hrvatskih tvrtki uspješno realizira vrlo zahtjevne poslove i projekte na međunarodnom tržištu, ima iskustva, organizaciju, tehnologiju, sposobnost i kapacitete te su spremne i motivirane biti aktivnim dionikom u izvedbi projekta. Ne odnosi se to samo na građevinsku operativu i prerađivačku industriju, već i na niz ispitno-istraživačkih, pripremnih poslova, prijevoznih usluga, kao i mogućnostima smještaja i ugostiteljskim uslugama.

Sukladno iskazanom zanimanju i mogućnostima višerazinske suradnje u realizaciji projekta, ocjenjeno je potrebnim da HGK pokrene inicijativu za susretom s predstavnicima kineskog konzorcija kako bi se kineskim partnerima predstavile mogućnosti domaće proizvodnje i usluga te prepoznali hrvatski proizvodi i usluge, ali i same tvrtke kao kvalitetni partneri za suradnju, poručuju iz HGK-a.

  • +4
  • +1

Pelješki most

Izvor: Screenshot / Autor: HC.hr

Sastanak je održan na inicijativu potpredsjednice HGK za graditeljstvo, promet i veze Mirjane Čagalj.

'Samo zajedničkim djelovanjem i udruživanjem možemo pokazati snagu hrvatskih tvrtki. Trebamo uložiti dodatne napore kako bi toga postale svjesne i kineske kompanije od kojih očekujemo da u nama vidi partnere s kojima može sudjelovati i na drugim tržištima', rekla je Čagalj.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!