JAVNO-PRIVATNI INTERES

Hoto iznajmljuje prostore obećane Gradu Zagrebu

Predsjednicki kandidat i gradonacelnik Milan Bandic obavio je nekoliko aktivnosti na subotnjoj spici i glavnom Trgu a usput se druzio s brojnim gradjanima. Na slici: Milan Bandic i Tomo Horvatincic

Predsjednicki kandidat i gradonacelnik Milan Bandic obavio je nekoliko aktivnosti na subotnjoj spici i glavnom Trgu a usput se druzio s brojnim gradjanima. Na slici: Milan Bandic i Tomo Horvatincic

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Igor Sambolec

Hoto grupa objavila je natječaj za davanje u zakup dvije polivalentne dvorane u sklopu objekta na Cvjetnom trgu, a riječ je o dvoranama koje je investitor Tomislav Horvatinčić ponudio Zagrebu na uporabu kako bi dokazao da je njegov projekt od javnog interesa i da to nisu samo trgovine i kafić

Naime, bez pretpostavljenoga javnog interesa Horvatinčić ne bi mogao realizirati svoj sto milijuna eura vrijedan poslovno-stambeni objekt na Cvjetnom i ne bi mogao graditi spornu rampu u Varšavskoj ulici za ulazak u podzemnu garažu, piše Business.hr.

Investitor je tada Upravi gradonačelnika Milana Bandića u ime javnog interesa na uporabu ponudio polivalentnu dvoranu od 600 četvornih metara za isto toliko posjetitelja i manju dvoranu od 200 metara. No kako stvari stoje, navedenim dvoranama ipak neće raspolagati Grad Zagreb, nego će se njima samo povremeno koristiti.

Hoto grupa, naime, obje dvorane planira dati u najam, a onaj tko ih preuzme, vjerojatno će morati omogućiti Gradu da ih upotrebljava. A upravo bi veća dvorana za 600 posjetitelja trebala biti namijenjena, kako je navedeno u tekstu natječaja, realizaciji kulturnih sadržaja Gradskog ureda za obrazovanje, sport i kulturu. Početna je zakupnina 292 kune po kvadratu, a novi će zakupac prostor koji preuzima u 'roh bau' stanju trebati plaćati minimalno 180 tisuća kuna na mjesec. Budući da je projekt Cvjetni sagrađen na mjestu Kina Zagreb, govorilo se da će u toj većoj dvorani na etaži -1 biti smješteno novo kino, što se u natječajnoj dokumentaciji ne navodi, nego samo to da zakupac mora opisati djelatnost kojom se namjerava baviti.

Druga dvorana ima 200 četvornih metara, a namijenjena je održavanju javnih tribina, rasprava i prezentacija programa svih gradskih ureda i zavoda. Početna je zakupnina 365 kuna po četvornome metru na mjesec, što je minimalno 73 tisuće kuna za novog najmoprimca. I taj se prostor iznajmljuje u 'roh bau' stanju. Ugovori sa zakupcima potpisivat će se na deset godina.
Službeno otvorenje poslovno-stambene građevine čiju je gradnju nekoliko puta ometalo na tisuće prosvjednika, koji su ponajprije osporavali javni interes projekta, trebalo bi biti u ožujku.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi