strateško povezivanje

Nazire li se spas za hotelski kompleks koji godinama trune? Singapurski gigant s udjelom u Four Seasonsu i Hiltonu ulazi u Kupare

07.09.2021 u 09:12

Bionic
Reading

Avenue ulaganja, investitor u projekt hotelskog resorta Kupari u Župi Dubrovačkoj, od danas posluje pod nazivom Kupari Luxury Hotels. Rezultat je to snažnog strateškog povezivanja s grupacijom Hotel Properties Limited (HPL) iz Singapura

HPL u vlasničku strukturu ulazi s 50 posto kapitala, čime se pojačava odlučnost za realizaciju projekta Kupari, navodi se u priopćenju Kupari Luxury Hotelsa.

Grupacija HPL je već više od 40 godina specijalizirana za upravljanje i rad, razvoj hospitality nekretnina te hotela. U svom portfelju ima interese u 36 hotela pod prestižnim ugostiteljskim markama kao što su Four Seasons, Hilton International, Como Hotels, InterContinental Hotels Group, Six Senses Hotels i Marriott International. Osim toga, Grupa upravlja vlastitim portfeljem hotela pod markama poput Hard Rock Hotels i Concorde Hotels & Resorts.

Grupa posjeduje hotele, odmarališta i galerije za kupovinu u 15 zemalja (Singapur, Malezija, Tajland, Indonezija, Maldivi, Sejšeli, Vanuatu, Sjedinjene Američke Države, Butan, Tanzanija, Južna Afrika, Vijetnam, Ujedinjeno Kraljevstvo, Italija i Šri Lanka).

Dosadašnja dvočlana Uprava Kupari Luxury Hotelsa u sastavu Alina Yuvakaeva i Mariyan Tkach proširuje se za još dva člana, a to su Andrew Christopher Roberts i Christopher Lim Tien Lock, dok će na čelu nove Uprave biti Mariyan Tkach.

  • +15
Kupari Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavić

'Ono što je bitno napomenuti jest da ulaskom uglednog strateškog partnera poput HPL-a, s višegodišnjim iskustvom u hospitality industriji i razvoju projekata poput našeg, još jednom snažno pokazujemo našu odlučnost u realizaciji projekta Kupari i svih preuzetih obveza iz ugovora s Republikom Hrvatskom', istaknula je Alina Yuvakaeva, članica Uprave tvrtke Kupari Luxury Hotels, te dodala kako se u ovom trenutku intenzivno radi na pripremi projektne dokumentacije i dovršetka idejnog projekta, koji je, podsjetila je, dodijeljen uglednom hrvatskom arhitektonskom studiju 3LHD-u.

Dva nova člana Uprave koji dolaze iz HPL-a donose višegodišnje iskustvo upravo na razvoju projekata sličnih Kuparima.