tankerska plovidba

Hanfa odobrila objavu ponude za preuzimanje Atlantske plovidbe

10.01.2024 u 16:48

Bionic
Reading

Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) u srijedu je odobrilo zahtjev zadarske Tankerske plovidbe za objavljivanje ponude za preuzimanje Atlantske plovidbe po cijeni od 53,6 eura za redovnu dionicu tog dubrovačkog brodara.

Kako se ističe u priopćenju iz Hanfe, prema provedenoj analizi trgovanja te potvrdi Zagrebačke burze o prosječnoj cijeni dionica Atlantske plovidbe, utvrđeno je da je ponuđena cijena u skladu s odredbama Zakona o preuzimanju dioničarskih društava.

Obveza objavljivanja ponude za preuzimanje nastala je 27. listopada 2023., jer je u procesu dokapitalizacije Tankerska plovidba kupila dodatnih 683.501 redovnih dionica Atlantske plovidbe. Time je s ukupno 39,10 posto udjela u temeljnom kapitalu i 39,19 posto dionica s pravom glasa postala najveći dioničar Atlantske plovidbe. Prije dokapitalizacije Tankerska plovidba već je bila vlasnik 6,45 posto redovnih dionica s pravom glasa Atlantske plovidbe.

Hanfa je također odobrila tvrtki Aminess iz Novigrada prospekt izdanja javne ponude do najviše 8,4 milijuna novih redovnih dionica tog društva, za najviše 38 milijuna eura.