AGROKOR

Gubitak Žitnjaka pokrit će se iz budućeg poslovanja, Leda iz zadržane dobiti

  • Autor: V. Ma./Hina
  • Zadnja izmjena 29.11.2017 18:07
  • Objavljeno 29.11.2017 u 18:07
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Jakus

Dioničari Žitnjaka na glavnoj su skupštini održanoj u srijedu odlučili da se prošlogodišnji gubitak pokrije iz budućeg poslovanja, dok će se gubitak Leda, prema odluci glavne skupštine, pokriti iz zadržane dobiti

Gubitak Žitnjaka iz prošle godine, u iznosu od 30,29 milijuna kuna, prenosi se i bit će pokriven sredstvima ostvarenim u budućim godinama, odlučili su dioničari na glavnoj skupštini.

Dioničari na skupštini, koju je Uprava sazvala na zahtjev izvanrednog povjerenika Agrokora, nije dala razrješnicu Upravi (direktoru), dok je razrješnica dana članovima Nadzornog odbora Mislavu Galiću i Željku Mažaru.

Predsjednici Nadzornog odbora Ljerki Puljić nije dana razrješnica.

Dioničari Leda na glavnoj su skupštinama održanoj u utorak odlučili da se lanjski gubitak u iznosu od 343,59 milijuna kuna pokrije iz zadržane dobiti ostvarene u prethodnim godinama.

Dioničari su na skupštini dali razrješnicu Upravi tvrtke kojom se odobrava rad i način na koji su vodili društvo u 2016. godini.

Razrješnica je dana članovima Nadzornog odbora Mislavu Galiću, Marici Guina Torres Dujisin, Kristijanu Buku i Milenku Arapoviću, ali ne i predsjednici NO Ljerki Puljić i zamjeniku Anti Todoriću.

  • +58
  • +55

Privedeni u akciji Agrokor na ispitivanju

Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Skupštine Žitnjaka i Leda za revizora poslovanja za 2017. izabrale su revizorsku tvrtku PricewaterhouseCoopers, koja je radila i reviziju prošlogodišnjih financijskih izvještaja nakon što je na snagu stupio 'lex Agrokor'.

Iz Zvijezde su danas dopunili objavu s jučerašnje glavne skupštine te izvijestili da je skupština odbila prijedlog da se imenuje posebni revizor vođenja poslova Zvijezde, s posebnim naglaskom na vođenje poslova prema najvećem pojedinačnom dioničaru - Agrokoru.

Skupština, naime, nije usvojila prijedlog da se Deloitte imenuje za posebnog revizora vođenja poslova Zvijezde s posebnim naglaskom na vođenje poslova spram Agrokora, čije bi troškove snosila Zvijezda.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!