NIJE MRTAV

Grčić: Plan 21 za nas je i dalje zakon

15.05.2013 u 15:22

Bionic
Reading

Plan 21 je u svojim ključnim odrednicama za nas zakon i toga se držimo, naglasio je u Varaždinu Branko Grčić, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a, osvrćući se na tvrdnje da je ključni dokument Kukuriku koalicije neučinkovit i da bi ga trebalo mijenjati

Kao jedan od njegovih kreatora Grčić je rekao da je Plan 21 dva, tri puta korigiran tijekom godinu dana uoči parlamentarnih izbora sukladno promjenama u okruženju i situacijom koja je vrlo dinamična, posebice u vrijeme krize

'Isto to radimo i sada. Ali Plan 21 je u svojim ključnim odrednicama za nas zakon i toga se držim', naglasio je potpredsjednik Vlade.

Među ključnim ciljevima izdvojio je uvođenje reda, osobito u javnom sektoru i javnim financijama, zatim fiskalnu konsolidaciju i reforme, kao i rast investicija te očuvanje i otvaranje radnih mjesta.

'Ako mislite da se nakon godinu dana može ostvariti neki plan u mandatu koji traje četiri godine, onda ste, naravno, u krivu', ustvrdio je Grčić.

Usprkos vremenu koje je proteklo, kako je dodao, određeni rezultati su vidljivi, kao što su veća nastojanja da se smanji razlika razvijenosti određenih područja. U tom cilju provodi se niz projekta među kojima je i Program održivog razvoja lokalne zajednice.

'Ukupno je na taj program stiglo 700 prijava, od čega smo odabirali 122. Za 40 projekata u pet županija sjeverozapadne Hrvatske rezervirano je više od 11 milijuna kuna za sufinanciranje malih, kapitalnih projekata, uglavnom komunalnih, i to na području najmanje razvijenih općina i gradova, što je i cilj mog ministarstva', rekao je Grčić uoči potpisivanja ugovora o sufinanciranja projekata u 40 općina i gradova Varaždinske, Međimurske, Krapinsko zagorske, Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije.