NORVEŠKA INVESTICIJA KOD VARAŽDINA

Gradi se šoping centar težak 45 milijuna eura

20.01.2010 u 15:36

Bionic
Reading

Norveška investicijska i razvojna grupa Verdispar počela je u poduzetničkoj zoni Kneginec s gradnjom trgovačkog i zabavnog centra Lumini, najvećeg takvog centra u sjevernoj Hrvatskoj, a investicija je vrijedna oko 45 milijuna eura

'Zbog svojih komparativnih prednosti, Lumini će biti prvi regionalni trgovački centar treće generacije, čije je otvaranje planirano u proljeće 2011. godine. Svjesni smo da su pred nama brojni izazovi, ali i da svaka kriza pruža šanse za kvalitetne projekte i zdrave investicije, upravo kakav je i centar Lumini', istaknuo je Erik Mohorović, direktor Verdispara za Hrvatsku, prilikom postavljanja kamena temeljca kojim je svečano obilježen početak radova čiji je izvođač Zagorje Tehnobeton.

Verdispar je u poduzetničkoj zoni Kneginec, neposredno uz južni ulaz u Varaždin, otkupio 102.000 m2 zemljišta na kojem će nastati objekt s jednom etažom prodajne površine 33.000 m2 te s mogućnošću širenja u budućnosti. Unutar trgovačkog centra bit će više od osamdeset prodajnih jedinica te Cinestar multipleks sa šest kino dvorana i hipermarket na 4940 m2. Centar će posjetiteljima nuditi velik izbor modnih brendova, igraonicu za djecu, restorane i razne kafiće, tako da će uz dobar šoping pružiti i puno zabave. Uz trgovački centar bit će i parkiralište sa 1360 mjesta koja će biti dostupna s četiri ulaza odnosno izlaza.

'Buduće posjetitelje i kupce iz Varaždina, Čakovca, Koprivnice i drugih mjesta sa sjevera Hrvatske, ali i susjednih zemalja, Slovenije i Mađarske, planiramo privući vrhunskim svjetskim modnim markama i mnogobrojnim zabavnim sadržajem. Atraktivna lokacija, izvrsna infrastruktura, moderan koncept i iskusan tim koji sudjeluje u ovom projektu dovoljna su garancija da možemo reći da centar Lumini ima sve preduvjete za šoping odredište sjevera Hrvatske kojemu gravitira oko 400 tisuća ljudi', naglasio je Domagoj Pavlek, direktor razvoja projekata u Verdisparu.

Verdispar, norveška financijska grupacija koja je 2007. u Zagrebu osnovala Verdispar International s mandatom širenja poslovnih aktivnosti u jugoistočnoj Europi, danas spada među deset najvećih investitora na hrvatskom tržištu nekretnina.