NAKON NESTANKA STRUJE

Gladni radnici Peveca bacali hranu u smeće

pevec zitnjak 3

pevec zitnjak 3

Izvor: tportal.hr / Autor: Lucija Bušić

Uprava je odlučila da je hranu iz zamrzivača, nakon što je nestalo struje, bolje baciti nego je podijeliti radnicima koji danonoćno dežuraju u Pevecu i čuvaju imovinu

Doslovce kruha gladni bivši radnici Peveca jučer su iz zamrzivača i komore riječkog prodajnog centra izvlačili i u improvizirani deponij u okrugu centra bacili nebrojene kilograme smrznute hrane, piše Novi list.

Indolencija Uprave Peveca rezultirala je posljedičnom odlukom da je hranu, nakon što je nestalo struje, bolje baciti nego podijeliti gladnim radnicima koji danonoćno dežuraju u Pevecu i čuvaju imovinu.

Radnici Peveca dežuraju u prostorima prodajnog mjesta na Kukuljanovu, umjesto da se Uprava uz pomoć zaštitara brine o svojoj imovini.

'Sve dok ne proglase stečajni postupak u riječkom Pevecu mi smo još uvijek radnici, a kao radnici smo u štrajku. Prisiljeni smo biti tamo da nas ne optuže ako nestane imovina, iako ste u pravu kad kažete da nemamo ovlasti ikoga fizički sprečavati da uđe u centar, no ipak želimo čuvati imovinu', kazao je povjerenik podružnice Sindikata radnika u trgovini Kukuriku Vlado Štampf.

Inače, stečajni postupak riječkog Peveca, koji spada pod isti d.o.o. kao i zagrebački, vodit će se na Trgovačkom sudu u Bjelovaru, a sindikat se nada otvaranju predstečajnog postupka krajem ovoga tjedna.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi