nagodba nije banalnost

Franck osuo 'drvlje i kamenje' po izvanrednom povjereniku za Agrokor Perušku

19.05.2018 u 09:16

Bionic
Reading

Iz Francka su se oglasili povodom izjave izvanrednog povjerenika za Agrokor Fabrisa Peruška koji je u petak pri kraju razgovora s novinarima, kao da se radi o nekoj banalnosti, rekao da nema vremena za formiranje vjerovničkog vijeća te da će nagodba biti donesena uz suglasnost privremenog vjerovničkog vijeća, čije članove je odabrao bivši izvanredni povjerenik Ante Ramljak. Iz ove kompanije navode da je usputnom izjavom novinarima Peruško nažalost potvrdio opravdanost njihovih višekratno izrečenih upozorenja.

Visoki trgovački sud svojim je rješenjem od 5. travnja ove godine ukinuo Rješenje Trgovačkog suda u Zagrebu od 26. siječnja o razvrstavanju vjerovnika u pet skupina, navode iz Francka i podjsećaju da je Fabris Peruško odmah po objavi Rješenja izjavio kako će prijedlog novog razvrstavanja u vjerovničke skupine dati u nekoliko narednih dana.

'Od tada su prošla tri tjedna, a izvanredni povjerenik ne samo da nije sukladno svojoj zakonskoj obavezi i odluci Suda predložio razvrstavanje vjerovnika u skupine, nego je svojom izjavom u Opatiji priznao da je on samo izvršitelj volje nekolicine vjerovnika koji su prisvojili pravo da odlučuju o prijedlogu mogućeg teksta nagodbe i načinu njenog usvajanja', poručuju iz Francka.

>>> Zašto su Adris, Franck i Agram najveći kočničari nagodbe i hoće li slomiti Fabrisa Peruška

Tvrde da je Fabris Peruško ignoriranjem odredbi Zakona o postupku izvanredne uprave i opstruiranjem sudskih odluka sam sebe diskvalificirao za daljnje obavljanje dužnosti izvanrednog povjerenika, a cijeli je postupak učinio nezakonitim.

  • +9
Fabris Peruško i Irena Weber Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

'Franck je prisiljen zatražiti od Trgovačkog suda u Zagrebu poduzimanje žurnih mjera koje će spriječiti ovakvo daljnje skandalozno i nezakonito odlučivanje izvanredne uprave. Velikoj većini vjerovnika uskraćeno je zakonsko pravo da sami ili putem svojih opunomoćenih predstavnika sudjeluju u kreiranju nagodbe. To će imati nesagledive štetne posljedice ne samo za većinu vjerovnika, već i za Republiku Hrvatsku u cjelini', navode iz Francka.

foto pregled

Tjedan u znaku ostavke Martine Dalić, masakra u Palestini i čuda hrvatske medicine

Pogledaj galeriju