IZBORNA SKUPŠTINA

Fogec ponovo na čelu Udruženja stranih ulagača

01.03.2016 u 15:42

Bionic
Reading

Udruženje stranih ulagača u lipnju će održati veliki skup o izravnim stranim ulaganjima, najavljeno je na izbornoj skupštini Udruženja, na kojoj je odlučeno i kako će na njezinu čeku do 2018. godine ostati predsjednik Uprave Siemensa Hrvatska Mladen Fogec

Na čelu Udruženja stranih ulagača Mladen Fogec će kao predsjednik nastaviti rad na unapređenju ulagačke klime u Hrvatskoj i jačanju suradnje s državnim tijelima, poslovnim udruženjima koja djeluju u Hrvatskoj te stvaranju čvršćih veza među postojećim ulagačima i onima koji tek dolaze na hrvatsko tržište, kaže se u priopćenju Udruženja objavljenom u utorak.

Za potpredsjednike su izabrani predsjednik Uprave Ine Zoltán Áldott i član Uprave i glavni financijski direktor Tele2 Viktor Pavlinić. Uz njih, kao novi članovi Upravnog odbora izabrani su predsjednik Uprave Raiffeisenbank Austria Michael Georg Müller i direktorica korporativnih poslova Philip Morrisa Zagreb Marijana Bubalo. Na Skupštini su predstavljeni i novi članovi Udruženja, tvrtke Raiffeisenbank Austria, Triglav osiguranje, SGS Adriatica, TMF Croatia, PricewaterhouseCoopers i KPMG Croatia.

Glavni tajnik Udruženja Igor Zgrabljić najavio je održavanje velikog skupa o izravnim stranim ulaganjima koji će se održati u lipnju ove godine, u suradnji Udruženja stranih ulagača i veleposlanstava najkonkurentnijih zemalja svijeta, s ciljem predstavljanja najboljih svjetskih praksi na području privlačenja izravnih stranih ulaganja.

Na skupštini se raspravljalo i o planovima ulaganja članica od kojih se posebno izdvaja planirano ulaganje Ine u postrojenje za obradu teških ostataka u Rafineriji nafte Rijeka, čija je vrijednost procijenjena na 400 milijuna dolara. 'Ta investicija bila bi jedna od najvećih u povijesti Hrvatske i ujedno najveća Inina investicija do sada, a čija će realizacija uvelike ovisiti o strateškom partnerstvu s Vladom Republike Hrvatske, stabilnom i predvidljivom regulatornom okviru te o efikasnosti tijela državne uprave', kaže se u priopćenju.

Udruženje stranih ulagača osnovano je u siječnju 2012. godine, a trenutačno ima 26 članova od kojih su neki najznačajniji ulagači u Hrvatskoj i uvelike doprinose razvoju gospodarstva. Osnovni mu je cilj uspostaviti kvalitetno i učinkovito ulagačko okruženje u Hrvatskoj i sudjelovati u stvaranju povoljnije klime, ne samo za strane ulagače, već za poslovanje općenito.