TRAŽE SUMNJIVE IZVJEŠTAJE

Financijska policija upala u brodogradilišta

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Financijska policija danas je ušla u sva brodogradilišta osim u Uljanik i krenula s temeljitim češljanjem poslovnih knjiga. Od uprava su tražili svu dokumentaciju vezanu uz trošenje proračunskih sredstava i stanje obveza po svim osnovama

Osim toga, tražili su i popis najvećih dobavljača roba i usluga, domaćih i stranih. Iako su neki direktori još sinoć dobili informaciju o tome, dolazak financijske policije, navodno po nalogu ministra Šukera, bio je neugodno iznenađenje, piše Slobodna Dalmacija.

Povod su navodno oštre kritike potencijalnih kupaca da su njihovi konzultanti utvrdili bitno drugačije podatke o razini dugova, i to u značajno većem iznosu od podataka koje su dobili u natječajnoj dokumentaciji.

Negdje su se zadržali samo nekoliko sati, a u 3. maju i Kraljevici sve do kasno navečer. Inače, danas je upravama stigao i pismeni zahtjev iz HFP-a da daju ažurne podatke o nepodmirenim obvezama.

Navodno ministar gospodarstva Damir Polančec nije znao za ovu akciju, a inače je cijeli dan proveo na Krku u pratnji premijerke Kosor i vješto izbjegao susrete s novinarima. Na sva pitanja o aktualnim brodograđevnim temama odgovore je davala premijerka.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi