unatoč krizi

EY završio financijsku godinu s 37,2 milijarde dolara prihoda

  • Autor: T. O.
  • Zadnja izmjena 15.09.2020 15:25
  • Objavljeno 15.09.2020 u 15:25
Berislav Horvat, Country Managing Partner u EY-u Hrvatska

Berislav Horvat, Country Managing Partner u EY-u Hrvatska

Izvor: EY Hrvatska / Autor: licencirane fotografije/EY Hrvatska

S ukupnim prihodima od 37,2 milijarde dolara, globalna konzultantsko-revizorska tvrtka EY se uspješno odupire izazovima pandemije. Financijsku godinu, koja je završila s krajem lipnja, EY je tako zatvorio s povećanjem prihoda od 4,1 posto u odnosu na prethodnu godinu. Uz prihode, rastao je i broj zaposlenih, koji je povećan za 5,3 posto pa tako danas zapošljavaju 298.965 ljudi diljem svijeta

Ovi rezultati prate trend rasta EY-a, čiji su prihodi u posljednjih sedam godina prosječno rasli za 7,7 posto. U izazovnim vremenima pandemije koronavirusa, koja nije utjecala samo na zdravlje i sigurnost ljudi, već i na globalnu ekonomiju, EY nastavlja s provedbom svoje globalne strategije pod nazivom NextWave koja za cilj ima stvoriti dugoročnu vrijednost za sve dionike. Rast bilježe u sva četiri glavna odjela koja pružaju usluge klijentima, u sva tri geografska područja u kojima posluju te u svim ključnim sektorima i tržištima, poručuju iz EY Hrvatska.

"Iznimno smo zadovoljni rezultatima jer oni nisu samo financijski pokazatelj uspjeha, već i potvrda napora svih zaposlenika EY-a da zajedno izgradimo bolje poslovno okruženje što uključuje brigu za EY ljude, naše klijente i društvo u cjelini. EY Hrvatska prati globalnu strategiju rasta i bilježi izvrsne rezultate pa smo tako u protekloj godini zabilježili rast od 6,6 posto, dok su nam posljednjih sedam godina prihodi rasli prosječno preko 10 posto godišnje. I dalje nastavljamo ulagati u ljude i daljnje poslovanje s ciljem pružanja potrebne podrške našim klijentima, posebice u ovim neizvjesnim vremenima. Pred nama je izazovno razdoblje, no vjerujem kako ćemo uz jasne ciljeve i čvrstu suradnju sa svim dionicima u financijskoj godini koja je pred nama ostvariti još bolje rezultate", rekao je Berislav Horvat, Country Managing Partner u EY-u Hrvatska.

Detaljnije informacije i fotografije možete pronaći u privitku, a za sva dodatna pitanja stojimo na raspolaganju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!