skup peradarske industrije

Estella Prukner Radovčić izabrana za predsjednicu Europske federacije peradara

  • Autor: I. Ba.
  • Zadnja izmjena 27.09.2018 15:42
  • Objavljeno 27.09.2018 u 15:42
Estella Prukner Radovčić izabrana za predsjednicu Europske federacije peradara

Estella Prukner Radovčić izabrana za predsjednicu Europske federacije peradara

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Tena Stanić

Estella Prukner Radovčić, predsjednica hrvatskog ogranka Udruge za znanost o peradi, izabrana je za predsjednicu Europske federacije peradara na Europskoj konferenciji peradara u Dubrovniku. Hrvatska je ugostila najveći skup peradarske industrije, a organizaciju je izborila u konkurenciji s Nizozemskom, Španjolskom i Turskom

'Više od 20 godina djelovanja Hrvatskog ogranka svjetske udruge peradara u znanosti i struci nagrađeno je odlukom da se ova važna konferencija održi upravo u Hrvatskoj. Svjetski stručnjaci i znanstvenici su u četiri dana trajanje ove konferencije raspravljali o relevantnim zbivanjima, te razmijenili znanja i nove ideje koje će sigurno pomoći u napretku i razvoju ove industrije. Drago mi je što ću kao nova predsjednica Europske udruge peradara (European Federation of the World's Poultry Science Association), u svom četverogodišnjem mandatu, zastupati interese svih 28 zemalja članica te promovirati Hrvatsku kao zemlju znanja', istaknula je prof. dr. Estella Prukner Radovčić.

Svjetska udruga za znanost o peradi (World Poultry Science Association – WPSA) održava konferenciju u Europi svake četvrte godine. Na konferenciji u Dubrovniku okupilo se više od 1500 stručnjaka i znanstvenika iz 72 zemlje, koji su raspravljali o temama iz područja poljoprivrede i znanosti, te svim aspektima uzgoja peradi i prehrane. Okupljeni su prvu večer konferencije uživali u vrhunskoj izvedbi poznatog hrvatskog glazbenika – Mateja Meštrovića i Expresta, priopćili su iz Europske federacije peradara.

Europska federacija peradara

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Europska federacija peradara

Konferencija se održala pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Veterinarskog fakulteta u Zagrebu, Prehrambeno biotehnološkog fakulteta u Zagrebu, Agronomskog fakulteta u Zagrebu te Hrvatske veterinarske komore.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!