STRUČNA PRAKSA

Erste banka traži mlade IT-jevce

  • Autor: T.O./Hina
  • Zadnja izmjena 15.03.2017 14:54
  • Objavljeno 15.03.2017 u 14:54
Erste banka se pridružila Inicijativi za mlade

Erste banka se pridružila Inicijativi za mlade

Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL

Erste&Steiermärkische Bank (Erste banka) i ove godine organizira programe plaćene stručne prakse IT Lab i Generalna proba namijenjene studentima završnih godina preddiplomskih i diplomskih studija, izvijestili su u srijedu iz Erste banke

Banka se time pridružila Inicijativi za mlade koju su pokrenule Hrvatska udruga poslodavaca i Europska banka za obnovu i razvoj.  

Na IT Lab mogu se prijaviti studenti tehničkih fakulteta dok je Generalna proba namijenjena studentima ekonomskog usmjerenja. Tim dvama programima Erste banka mladima želi približiti mogućnost stjecanja kvalitetnih prvih radnih iskustava i potencijalnog zapošljavanja.

Studenti koji se prijave u program stručne prakse IT Lab sudjelovat će u segmentu Change the Bank, zaduženom za razvoj programskih rješenja i konkretnih projekata i nadležnom za digitalno bankarstvo u Hrvatskoj. Osim rada s mentorima i prilike za profesionalni razvoj, studenti će za svoj rad biti plaćeni, a oni najbolji imat će mogućnost dobivanja stipendija do kraja studija. Praksa će trajati tri mjeseca, od lipnja do rujna.

Program je prvi put proveden prošle godine kada je na njemu sudjelovalo deset studenata. Kako bi sudjelovali u programu, ovogodišnji studenti trebaju se prijaviti slanjem životopisa na itlab@erstebank.com.

Generalna proba je program za studente ekonomskog usmjerenja, koji se sastoji od edukacijskog dijela koji uključuje uvodno predavanje i trening stručnih i "mekih" vještina te praktičnog dijela u kojem će studenti imati priliku raditi s mentorom i uključiti se u redovni rad organizacijskih jedinica banke.

Otvoreno je 15 mjesta, a mogu se prijaviti svi redovni studenti završne godine preddiplomskog ili diplomskog studija ekonomskog usmjerenja u Zagrebu i Rijeci. Program je pokrenut prije dvije godine s ciljem primjene znanja iz područja ekonomije u poslovnom okruženju banke. Za prijavu, potrebno je poslati životopis na adresu generalnaproba@erstebank.com.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi