OTVOREN NATJEČAJ

Ernst & Young traži poduzetnika godine

  • Autor: J. O.
  • Zadnja izmjena 20.09.2016 15:18
  • Objavljeno 20.09.2016 u 12:56
Đuro Horvat, hrvatski EY Poduzetnik 2015. godine

Đuro Horvat, hrvatski EY Poduzetnik 2015. godine

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Ernst&Young

Do 31. listopada traju prijave za EY Poduzetnika godine, pobjednik odlazi na svjetsko natjecanje u Monte Carlo. Ove godine moguće su i digitalne prijave

'Riječ je o najvećem svjetskom programu za poduzetnike koji će ove godine doživjeti svoje treće, dok je na svjetskim razmjerima doživio već 30 izdanje. Pokrenut je s ciljem razvijanja boljeg poslovnog okruženja i pokretanja hrvatskog gospodarstva. U Hrvatskoj je puno poduzetnika okrenuto izvozu i razvoju, a za njih se ne zna', izjavio je Berislav Horvat iz Ernst & Young (EY) Hrvatska.

Projekt je pokrenut prije 30 godina, dodjeljuje se u 60 zemalja svijeta koje čine čak 90 posto svjetske ekonomije.

Lani je pobjednik bio Đuro Horvat iz tvrtke Tehnix koja danas broji čak 500 zaposlenih s prosječnom plaćom od tisuću eura, a izvozi u više od 40 zemalja. Riječ je o vodećoj ekoindustriji čija je primarna djelatnost proizvodnja strojeva i opreme za zaštitu okoliša.

O uspjehu projekta EY Poduzetnik godine govori šest i pol milijardi kuna prihoda koji je ostvarilo 30 poduzetnika koji su u njemu sudjelovali prošle godine.

No hrvatski poduzetnici još uvijek nisu dovoljno hrabri, nema otvorene i prijateljske klime za prijave na ovakve natječaje, a istovremeno se u državi puno priča o ekonomiji, a malo o onima koji je pokreću, smatra Michael Georg Müller, predsjednik Uprave Raiffeisenbank Austria, koja je glavni sponzor hrvatskog izdanja EY Poduzetnika godine.

Horvat pak vjeruje da će novoizabrana vlada uspješno voditi Hrvatsku.

'Ja sam uvijek optimist, jer je to ekipa koja doista želi dobro i Hrvatskoj i sebi. Mislim da je to velika prilika za poduzetništvo, jer su to ljudi koji doista žele uspjeti. Mislim da zajednički imamo šansu da postanemo uspješna država Europe, pa onda i svijeta', izjavio je Horvat za tportal.

Prijave na EY Poduzetnika godine traju do 31. listopada, prijaviti se mogu kompanije koje imaju barem 20 zaposlenih i posluju najmanje tri godine ili upravljački timovi s do troje zaposlenih.

Novitet ove godine su digitalne prijave, ali i mogućnost nominacije drugih kandidata. Nakon prijava tijekom studenog i prosinca bit će održani intervjui s kandidatima, a žiri na čelu s Emilom Tedeschijem, predsjednikom Uprave Atlantic grupe će odabrati najboljeg EY hrvatskog poduzetnika, koji će u srpnju 2017. otputovati u Monte Carlo na svjetski izbor.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!