PRIJETNJA BLOKADOM

Džajić promet tvrdi da sindikat laže

04.03.2011 u 13:17

Bionic
Reading

Tvrtka Džajić promet odbacila je danas optužbe Sindikata hrvatskog vozača na račun te tvrtke te najavila da će, zbog prijetnje Sindikata da će vozači 8. ožujka blokirati ulaz u tvornicu čiji su poslovni partner, biti prisiljena zatražiti sudsku zaštitu

Sindikat hrvatskog vozača na jučerašnjoj je konferenciji za novinare upozorio na problematično poslovanje, nekorektan i nezakonit odnos prema radnicima vozačima u zagrebačkoj tvrtki Džajić promet, pri čemu su uz ostalo naveli da je direktor te tvrtke nedavno fizički napao vozača, ujedno  sindikalnog povjerenika Tomislava Pavleka. Sindikat je najavio i da će, ako tvrtka ne ispuni njihove zahtjeve, idućeg utorka, 8. veljače, blokirati ulaze i izlaze vozilima tvrtke u krugu zagrebačke tvornice Franck, čiji je Džajić promet poslovni partner.

Iz tvrtke Džajić promet u današnjem priopćenju tvrde da je predsjednik Sindikata hrvatskog vozača Miljenko Gočin na jučerašnjoj konferenciji 'bez ikakve osnove tvrtku Džajić promet optužio za opstrukciju sindikalnog organiziranja i uskraćivanje prava iz radnog odnosa te prijavio Državnom inspektoratu i Poreznoj upravi'.

Kao motiv za te optužbe, iz Džajić prometa navode 'nekritičko branjenje sindikalnog povjerenika, vozača Tomislava Pavleka, koji je napravio tešku povredu radne dužnosti, prvo napadom na jednog našeg djelatnika, a dan kasnije verbalnim i fizičkim napadom na direktora tvrtke Džajić promet' u krugu tvornice čiji su poslovni partner.

Iz Džajić prometa također ističu da sve obaveze prema zaposlenicima ispunjavaju sukladno zakonu i ugovorima o radu, da o tome posjeduju urednu dokumentaciju koju su Sindikatu hrvatskog vozača i drugim nadležnim institucijama u svakom trenutku spremni dati na uvid.

'Kako smatramo da njihov cilj nije bila zaštita naših zaposlenika, nego nanošenje štete ugledu naše tvrtke i tvornice čiji smo poslovni partner, a kako je Sindikat zaprijetio da će vozači 8. ožujka blokirati ulaz u tu tvornicu, prisiljeni smo zatražiti sudsku zaštitu', navodi se u priopćenju tvrtke Džajić promet.