velika akvizicija

DW Reusables preuzeo Stražaplastiku iz Huma na Sutli

29.03.2022 u 14:18

Bionic
Reading

Belgijska tvrtka DW Reusables, proizvođač povratne ambalaže tehnologijom injekcijskog prešanja, u utorak je izvijestila da je uspješno završila akviziciju Stražaplastike, hrvatske tvrtke za injekcijsko prešanje i ekstruziju, ne navodeći pritom vrijednost akvizicije.

Stražaplastika će dodatno proširiti Reusablesov asortiman nosiljki, paleta i kontejnera za višekratnu upotrebu za industriju pića, s dodatnim asortimanom nosiljki za prehrambenu, poljoprivrednu, građevinsku i automobilsku industriju, navodi se u objavi na internetskim stranicama DW Reusables.

"S 227 zaposlenika u Humu na Sutli i još dva pogona smještena u Probištipu u Makedoniji i Subotici u Srbiji, ta akvizicija ojačat će tvrtku za daljnji razvoj ogromnog potencijala višekratne ambalaže za kupce u Europi, Africi, Aziji te Sjevernoj i Južnoj Americi", ističe se u priopćenju belgijske kompanije.

Izvršni direktor DW Reusables Paul Baeyens kazao je da to vide kao sjajnu priliku za daljnji razvoj i proširenje njihovog portfelja proizvoda.

"Uz rastuću potražnju za pakiranjem za višekratnu upotrebu, dodatni kapacitet dolazi u pravom trenutku i pomoći će nam da ispunimo zahtjeve naših kupaca u cijelom svijetu", istaknuo je.

DW Reusables već posluje u Hrvatskoj - u Kupljenskom pokraj Vojnića proizvodi plastičnu ambalažu.

Stražaplastika posluje od 1958. godine, a zametak poduzeća razvio se u okviru Tvornice stakla Vetropack Straža kao dio dopunskog programa za opremanje boca - čepovi. Tijekom desetljeća razvila je program proizvodnje razne plastične ambalaže.

Inače, po zadnjim podacima SKDD-a, najveći dosadašnji vlasnik bila je tvrtka Aquaevivae, koja je držala 58,82 posto dionica, a veće vlasničke udjele imali su i Dragutin Plahutar, 24,9 posto te Josip Grilec, s 13,49 posto dionica.