USPJEH ZA USPJEHOM

Đuri Đakoviću novi ugovor vrijedan 32 mil. kuna

07.08.2012 u 19:26

Bionic
Reading

Nakon što je prošli tjedan uspješno isporučils 50 teretnih vagona ukupne vrijednosti četiri milijuna eura, tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila, u sastavu Đuro Đaković Holdinga, s istim naručiteljima dogovorila je novi posao proizvodnje i isporuke dodatne serije vagona

Predstavnici njemačke tvrtke Euro-Waggon i švicarske tvrtke Diversified Investments, nakon uspješno provedenog ispitivanja i završne kontrole, preuzeli su gotovih 50 vagona tipa Falns te su sa slavonskobrodskom tvrtkom odmah ugovorili proizvodnju dodatnih vagona istog tipa ukupne vrijednosti 32 milijuna kuna.

Proizvodnja ugovorenih vagona pokrenut će se krajem trećeg kvartala, a vagoni će se naručiteljima isporučiti do kraja 2012. godine.

'Zadovoljstvo i povjerenje kupaca su nam u Đuri Đakoviću iznimno bitni, pa kupce koji nam se vraćaju s dodatnim narudžbama doživljavamo kao svoj veliki uspjeh. Novi posao koji smo dobili samo je još je jedan u nizu dokaza da Đuro Đaković svojim proizvodima može ravnopravno konkurirati na tržištu Europske unije, najzahtjevnijem tržištu na svijetu, na što smo iznimno ponosni. Naša dostignuta tržišna pozicija nam omogućuje da u punoj mjeri iskoristimo poslovne prilike koje nam otvara pokrenuti investicijski ciklus u modernizaciju postojeće infrastrukture, kako u Europskoj uniji tako i u zemljama Bliskog istoka, Afrike i Azije, pa na svim tim tržištima dodatno pojačavamo prodajne napore', izjavio je tom prilikom Vladimir Kovačević, predsjednik Uprave Đuro Đaković Holdinga.

Istovremeno, dodao je, kako bi ostali u vrhu, što zahtjeva stalno ulaganje i kontinuirano podizanje kvalitete proizvoda, u Đuri Đakoviću paralelno će pojačati investiranje u unaprjeđenje proizvodnje, ali i u istraživanje i razvoj novih proizvoda, kako tračničkih vozila tako i svih drugih segmenata proizvodnje.

Vagoni tipa Falns specijalizirani su 4‐osovinski vagoni namjenjeni za prijevoz rasutih tereta koji nisu osjetljivi na atmosferske utjecaje kao što su ugljen, pijesak, koks i slični. Nosivost vagona je 65 tona, a zbog kvalitetne konstrukcije i moderne tehnologije korištene pri izradi, potpuno natovareni vagoni Falns mogu putovati brzinom od 100 km/h.

Vagoni su certificirani prema važećim TSI standardima i ispunjavaju zahtjeve najnovijih tehničkih i sigurnosnih normi, a svojim značajkama omogućuju transport na svim europskim željeznicama normalnog kolosijeka.