pomoć stradalima

Dukat pozvao humanitarne organizacije da iskažu potrebe za donacijama

29.12.2020 u 17:58

Bionic
Reading

Mliječna industrija Dukat u utorak je pozvala humanitarne organizacije da iskažu potrebe za donacijama za pomoć stradalima u razornom potresu koji je pogodio Petrinju i cijelu Sisačko-moslavačku županiju

Kako navode u priopćenju, objavili su javni poziv humanitarnim organizacijama da iskažu potrebe za hitnim donacijama za potrebe zbrinjavanja stanovništva stradalog u današnjem potresu.

"Dukat će u najbržem mogućem roku organizirati doniranje i prijevoz mliječnih proizvoda na područje Sisačko-moslavačke županije, a prve donacije mogu se dostaviti već večeras", poručili su iz Dukata. Organizacije svoje potrebe za donacijom trebaju poslati na adresu elektroničke pošte pr@hr.lactalis.com.

Središte razornog potresa koji je oko 12,20 sati zatresao Hrvatsku bio je 46 kilometara od Zagreba i devet kilometara zapadno, jugozapadno od Siska na području Petrinje, izvijestio je EMSC.

Potres magnitude 6,3 prema Richteru dogodio se nešto prije 12,20 sati na dubini od 10 kilometara, naveo je Euromediteranski seizmološki centar (EMSC), a procjenjuje se da ga je osjetilo šest milijuna ljudi.

  • +78
Petrinja nakon katastrofalnog potresa Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX