PROPALI POSAO UNUKA ŠIME KRESIĆ

Dugoreška tvornica prodana za 30,8 milijuna kuna

09.07.2010 u 19:09

Bionic
Reading

Tvrtka T7 Vis iz Varaždina uplatila je danas na račun Trgovačkog suda u Karlovcu 30,8 milijuna kuna i time i formalno-pravno postala vlasnik Pamučne industrije Duga Resa u stečaju, izvijestio je glasnogovornik te varaždinske tvrtke Željko Pavlek

Tvrtka T7 Vis taj je iznos izlicitirala sredinom svibnja na 18. po redu javnoj dražbi za prodaju kompleksa dugoreške Pamučne industrije u stečaju, ukupne površine od 65 tisuća četvornih metara.

Prema Pavlekovim riječima, proveden je i natječaj za prijem prvih sedamdeset od ukupno sto radnika čije se zapošljavanje planira u prvoj fazi pokretanja tekstilne proizvodnje, srodne onoj u varaždinskom VIS-u.

Da je na račun karlovačkog Trgovačkog suda stigla danas uplata od 30,8 milijuna kuna, potvrdila je i stečajna sutkinja Jadranka Mađeruh. Ona očekuje da će se tvrtka T7 Vis, temeljem pravomoćnog Rješenja o dosudi, i dokaza o uplati izlicitirane sume upisati u zemljišne knjige kao novi vlasnik najvećeg djela Pamučne industrije Duga Resa.

To ne znači da Pamučna u cjelosti izlazi iz stečaja, već da će se narednog tjedna priči djelomičnoj diobi imovine i djelomičnom namirenju vjerovnika. Stečajnom dužniku ostaju još za unovčenje nekretnine u Generalskom Stolu, vanjknjižno vlasništvo apartmanima u Istri i Društveni dom u Dugoj Resi (u tijeku sudski spor). Stečaj će biti zaključen tek kada bude gotova i završna dioba, a neizvjesno je kada će to biti, kazala je Mađeruh.

Na pitanje je li kao stečajna sutkinja zadovoljna uspješnim okončanjem licitacije Mađeruh je rekla da jest, to tim prije što će nakon namirenja Karlovačke, banke kao razlučnog vjerovnika s pravom prvenstva, 30,8 milijuna kuna biti dostatno da se s izvjesnim postotkom namiri potraživanja i 1.100 bivših radnika i ostali vjerovnici.

Ovu je tvornicu prije nekoliko mjeseci trebao kupiti unuk državne revizorice Šime Krasić Luka Ivančić. On je na javnoj dražbi u ožujku preko svoje tvrtke Prave nekretnine ponudio 16,8 milijuna kuna. Za to je optužio medije jer zbog napisa nije uspio kreditom zatvoriti financijsku konstrukciju za kupnju tvornice. Javnost se tada pitala od kuda mladiću u ranim dvadesetim godinama milijuni za kupnju dugoreške tvornice.