razumno rješenje

Dubrovačka Žičara do daljnjeg nastavlja s radom

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 05.04.2019 17:17
  • Objavljeno 05.04.2019 u 17:17
Dubrovačka žičara

Dubrovačka žičara

Izvor: Cropix / Autor: Bozo Radic / CROPIX

Dubrovačka žičara neće biti zatvorena i do daljnjeg nastavlja s radom, izvijestili su u petak iz tvrtke Excelsa nekretnine koja je ranije najavljivala mogućnost da će žičaru danas zatvoriti Carinska uprava zbog toga što nije sklopljen koncesijski ugovor

"Sukladno našim informacijama, nadzor Carinske uprave je u tijeku te u ovom trenutku ne znamo kada i na koji način će završiti. S obzirom na takvo stanje, Excelsa nekretnine su odlučile da žičara, kada vremenski uvjeti to dopuste, nastavi s redovitim radom do sljedeće obavijesti", navodi se u priopćenju tvrtke.

Excelsa nekretnine vjeruju da je moguće razumno rješenje ove situacije u najboljem interesu države, grada Dubrovnika i njegovih građana, same tvrtke i njihovih poslovnih partnera.

"Zatvaranje žičare nije u najboljem interesu navedenih strana te stoga ne predstavlja razumno rješenje", poručuju.

Tvrtka podsjeća da "već devet godina čeka na ugovor o koncesiji" te da je zahtjev za koncesiju dosad podnijela tri puta - jednom Vladi te dva puta Gradu Dubrovniku.

  • +8
  • +5

Žičara Srđ

Izvor: Cropix / Autor: Bozo Radic / CROPIX

"Posljednju odluku o koncesiji Grad Dubrovnik donio je u travnju prošle godine, no ugovor sukladan toj odluci još uvijek nije dostavljen Excelsa nekretninama na potpis.

Kako ugovor o koncesiji nije potpisan nije nastao niti pravni temelj da grad Dubrovnik izdaje račune za koncesijsku naknadu Excelsa nekretninama, pa time Excelsa nekretnine nikada nisu niti dobile mogućnost da plaćaju koncesijsku naknadu", navode u priopćenju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!