DVOMINUTNA PRESICA

Družić se ispričao Milanoviću, novinarima zabranio pitanja

22.03.2013 u 12:40

Bionic
Reading

Nakon što se jučer doznalo da Tomislav Saucha nije znao za suprugine poslove s državnom tvrtkom Plinacro, danas je Ivo Družić, predsjednik nadzornog odbora Plinacroa, kazao da je angažirao njezin odvjetnički ured, a da je uopće nije poznavao. Odabrao ih je jer je jednog od njezinih partnera, Mladena Prku, poznavao otprije

Ivo Družić, predsjednik NO-a Plinacroa koji je za tu državnu tvrtku angažirao odvjetnički ured Gajski, Prka, Saucha i partneri, u suvlasništvu supruge Tomislava Sauche, šefa Milanovićevog kabineta, danas se ispričao premijeru koji ga je jučer bezuspješno nazivao dvadesetak puta. Novinarima nakon kratke izjave nije htio odgovarati na pitanja.

'Ispričavam se svima onima koji jučer nisu mogli doći do mene. Razlozi su bili privatne naravi i nemaju veze s Plinacroom', kazao je Ivo Družić.

Odvjetničku tvrtku u kojoj supruga Tomislava Sauche, šefa Milanovićevog kabineta, ima vlasnički udio od 23 posto angažirao je samo zato što je jednog od njezinih partnera, Mladena Prku, poznavao otprije. Gospođu Saucha nije poznavao.

'Nisam se čuo s Milanovićem niti sa Sauchom oko angažmana. Gospođu Sauchu nisam poznavao. Kolega Mladen Prka mi je preporučio taj ured. Kada sam imenovan u nadzorni odbor, našao sam se u situaciji u kojoj treba donositi čitav niz osjetljivih poslovnih odluka. Nisam bio siguran u mogućnosti nekih pravnih posljedica pa sam zatražio nezavisno mišljenje Mladena Prke, u kojeg imam osobno i stručno povjerenje', rekao je Družić.

Kada mu se prijateljska suradnja s Prkom pokazala dobrom, predložio je nadzornom odboru da angažira baš taj ured ako to bude potrebno.

Nakon što je dio medija prozvao SDP da je za državne tvrtke angažirao 'stari partijski kadar', tako i Družića - nekadašnjeg protukandidata Ivice Račana za predsjednika CK SKH - predsjednik NO-a Plinacroa novinarima je napomenuo da više nije član nijedne stranke. O zapošljavanju supruga ministrice Anke Mrak Taritaš nije bilo riječi.