tržište kapitala

Drugi dan rasta CROBEX-a, Atlantska plovidba u fokusu

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala upisalo je drugi dan rasta, ali nedovoljno da bi se na tjednoj razini zadržalo u zelenom teritoriju. CROBEX je u petak ojačao 0,2 posto, ali je na tjednoj razini 0,2 posto u crvenom.

Uži indeks CROBEX10 dobio je 0,35 posto na vrijednosti, dok je od sektorskih indeksa najbolju izvedbu imao indeks industrije CROBEXindustrija sa skokom od 3,2 posto. Likvidnost je bila skromna, tipična ljetna, sa svega 4,4 milijuna kuna dioničkog prometa, uz jednog milijunaša.

U fokusu investitora bila je dionica brodara Atlantske plovidbe, koja je na 1,1 milijun kuna prometa zabilježila pad cijene od 2,7 posto. Od likvidnijih izdanja još vrijedi izdvojiti dionicu Hrvatskog Telekoma koji je na 850 tisuća kuna prometa stagnirao cijenom, dok su ostala izdanja imala ispod 400 tisuća kuna prometa. Na strani dobitnika izdvaja se dionica Đuro Đaković Grupe sa skokom cijene od 10,6 posto, što je njen drugi uzastopni dan snažnog rasta u kojima je kumulativno skočila 25 posto.

Svoju trodnevnu negativnu seriju prekinula je dionica Karlovačke banke sa rastom cijene od 6,9 posto. Od likvidnijih gubitnika izdvaja se dionica Turisthotela sa 5 posto pada, a slijedi već spomenuta Atlantska plovidba.

Dobitnik dana Đuro Đaković Grupa +10,56% 1,78

Gubitnik dana Turisthotel -5,00% 2660,00

CROBEX +0,20% 1.599,18

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.