Novo sjedište DPD Croatia

DPD Croatia predstavlja veliki investicijski projekt – novi distribucijski centar

16.01.2019 u 11:34

Bionic
Reading

DPD Croatia 2019. godinu započinje otvaranjem novog distribucijskog centra, među najrazvijenijim u ovom dijelu Europe, sagrađenog prema visokim standardima DPDgroup, a koji konkurira velikim distributivnim centrima u državama gdje ovaj sektor itekako visoko kotira

Zbog sve snažnije potrebe za većim distributivnim prostorom, što je pak posljedica brzorastućeg izvoza te e-commerce segmenta, DPD Croatia 21. siječnja 2019. godine službeno počinje raditi na novoj lokaciji na kojoj je već izgrađen novi kompleks. Tog će datuma s radom započeti uprava DPD-a, a HUB i depo od 28. siječnja od kada će i svi krajnji korisnici usluga, odnosno primatelji svoje pakete moći preuzeti na novoj lokaciji.

Novo sjedište DPD Croatia seli se na krajnji istok grada Zagreba, točnije u Sesvete, na adresu Slatinska 7, 10360 Zagreb – Sesvete. Nova lokacija izabrana je primarno zbog dobre prometne povezanosti (brza cesta i zaobilaznica), zatim zbog blizine industrijske zone na istoku Zagreba, kao i blizine javnog prijevoza (autobusni i željeznički kolodvor), što je važno za zaposlenike i klijente. Riječ je novom HUB-u i depou te pratećem uredskom prostoru koji se zajedno prostiru na parceli veličine od skoro 14,000 m2. Skladišno-manipulativnom prostoru pripada preko 3,000 m2, a uredima 800 m2 , s mogućnošću daljnjeg širenja.

Novi distribucijski centar - DPD Croatia Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Specifičnost novog kompleksa jest cross-dock (pretovarno) skladište, među prvim takvima u Hrvatskoj, a koje se gradi u skladu sa standardima DPDgroup, što podrazumijeva korištenje trenutno dostupne sortirne tehnologije. Uz to, finalna faza projekta uključivat će ukupno 84 utovarno-istovarna vrata, što će direktno utjecati naučinkovitost operativnih procesa, točnije na procese sortiranja po satu. Tome će uvelike pridonijeti i sortirna traka koja će biti dugačka skoro 200 metara, dok će u HUB-u ona biti na visini čak od 2,2 metra. Samim time veliki kvantitativni skok dogodit će se i u dnevnim sortirnim kapacitetima pa će se u novom distributivnom centru sortirati i preko 25,000 paketa dnevno. Ovaj će kvalitativni pomak zasigurno osjetiti svi domaći, ali i inozemni 2B i 2C klijenti. Također, otvaranje novog HUB-a i depoa donosi snažniji rast DPD-u, što automatski vodi ka većoj potrebi za novom radnom snagom u operativnim procesima, odnosno nova zapošljavanja u ovoj tvrtki.