radovi krenuli danas

Austrijski građevinski div sve će pripremiti za postavljanje kontejnerskog naselja u Petrinji

26.01.2021 u 15:33

Bionic
Reading

Građevinski dio radova na postavljanju stambeno-poslovnog kontejnerskog naselja u Petrinji odradit će tvrtka Strabag. Doznali smo to od glasnogovornika Stožera za otklanjanje posljedica potresa Mladena Pavića

'Strabag će odraditi nasipanje, postavljanje instalacija za struju, vodu i odvod te asfaltiranje. Tamo gdje budu priključci vojska će postaviti kontejnere', rekao je za tportal Pavić.

Podsjetimo, načelnik Stožera Tomo Medved je najavio ranije kako od danas kreće dobava materijala i radovi na postavljanju stambeno-poslovnog kontejnerskog naselja.

'Stožer je odobrio angažiranje tvrtke, nakon što je Hrvatska vojska sanirala stanje na zemljištu gdje će biti kontejnersko naselje te su obavljeni svi administrativni i urbanistički planovi. Imamo osigurane kontejnere i onog trenutka kad se odrade ovi nužno potrebni radovi bit će postavljeni i kontejneri onako kako smo dogovorili s Gradom Petrinjom', rekao je Medved.

  • +2
Petrinja: Pripadnici HV-a pripremaju područje za kontejnersko naselje Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Inače, od potresa na području Banovine s resursima za raščišćavanje ruševina dobrovoljno su se javili brojni građevinari.

Od velikih tamo su, uz Strabag, Tehnika, Kamgrad, Radnik, Projektgradnja, Skladgradnja ….