nema velikih ušteda

Došle nove cijene goriva, benzin će biti dosta jeftiniji, dizel tek par lipa po litri

06.12.2021 u 18:08

Bionic
Reading

Portal cijenegoriva.info, objavio je nove cijene goriva koje će od ponoći biti aktualne na domaćim benzinskim crpkama

Iako su cijene neslužbene, portal cijenegoriva.info, gotovo stoposto pouzdano i redovito ima dobre informacije kako su u pitanju nove cijene.

Tako bi prema njihovom pisanju spremnik od 50 litara benzina mogao bi biti jeftiniji za 16,5 kuna ili 30-ak lipa po litri.

Pun spremnik od 50 litara dizela mogao bi biti jeftiniji za 6,5 kuna ili tek 13 lipa po litri, dok će prosječan spremnik LPG-a biti jeftiniji tek za dvije kune.

Podsjetimo, Vlada je u ponedjeljak ukinula Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, koju je donijela 14. listopada kako bi ograničila cijene benzina i dizela u maloprodaji i tako spriječila udar na standard građana. 

  • +4
Sjednica Vlade Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Uredba o ukidanju spomenute uredbe stupa na snagu prvog dana od dana objave u "Narodnim novinama“, točnije od utorka, 7. prosinca. 

Premijer Andrej Plenković osvrnuo se na uvođenje te uredbe prije mjesec i pol dana, kazavši da je Vlada na vrijeme reagirala kada su se podigle cijene i benzina i dizela te da je zahvaljujući pravovremenoj reakciji spriječen udar na standard građana i gospodarstvenika.