veliki problemi

[FOTO] Domino's Pizza svjedoči padu prodaje prvi put nakon čak 41 tromjesečja uzastopnog rasta

15.10.2021 u 16:31

Bionic
Reading

Prodaja Domino's Pizza je u trećem kvartalu pala 1,9 posto što je znatno lošije nego u istom razdoblju lani kad je prodaja skočila 17,5 posto. Za pad prodaje uvelike je kriv nedostatak radnika koji pogađa sektore niskih plaća, poput trgovine, restorana i ugostiteljstva.

"Da, zapošljavanje je zasigurno bio izazov tijekom tromjesečja, kako smo istaknuli", rekao je analitičarima na konferencijskom pozivu Ritch Allison, izvršni direktor Domino's Pizze.

"Ono što vam mogu reći je da kada pogledate treće tromjesečje u odnosu na prvu polovicu godine, zasigurno smo vidjeli veći utjecaj na sustav oko nekih stvari poput skraćenog radnog vremena i nekih izazova u pogledu vremena isporuke usluga. A kad pogledamo to u vlastitom korporativnom poslovanju s trgovinama, zasigurno smo vidjeli da je naše osoblje u odnosu na ideal niže nego što smo vidjeli u prvoj polovici godine", rekao je.

Allison je rekao da Domino's pokušava riješiti kadrovske izazove, ali nije uspio uvjeriti analitičare da će situacija uskoro biti potpuno riješena.

"U našem korporativnom poslovanju s trgovinama radimo stvari proaktivno, poput gledanja na naše plaće, naknade za članove našeg tima, i kao što sam ranije govorio, radeći u cijelom sustavu, uvodeći sustav praćenja podnositelja zahtjeva za pomoć pri stjecanju članova tima i radimo na brojnim operativnim poboljšanjima unutar naših trgovina kako bi nam omogućili učinkovitiji i iskreniji rad s manje radne snage za svaku narudžbu koja izađe ", objasnio je Allison.

  • +3
Domino's Pizza Izvor: Profimedia / Autor: Gary Hider / Alamy / Alamy / Profimedia

Analitičari će vjerojatno revidirati naniže svoje prognoze prodaje i zarade za ostatak 2021. i 2022. godine jer se Domino's suočava s kadrovskim problemima, koji utječu na to koliko bi mogao biti agresivan s poticanjem prodaje.

Ta zabrinutost investitora mogla bi koštati i njihove dionice. "U skoroj budućnosti, procjene će vjerojatno pomaknuti niže nakon konferencijskog poziva, što opet znači da će dionice vjerojatno ostati zarobljene sve dok ulagači ne dobiju dodatne argumente, " rekao je analitičar restorana Wells Farga Jon Tower u bilješci klijentima.