TRŽIŠTE KAPITALA

Dodatno potonuće likvidnosti na burzi

Ilustrativna fotografija

Ilustrativna fotografija

Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Usprkos djelomičnoj normalizaciji ekonomije nakon izbijanja pandemije i završetku sezone godišnjih odmora, na domaćem tržištu kapitala bilježimo dodatan pad likvidnosti. Dionički promet potonuo je ispod 2 milijuna kuna što je najniža likvidnost od početka srpnja, dok se trećinom dionica iz indeksa CROBEX u petak nije niti trgovalo.

Najlikvidnije izdanje je uspjelo prikupiti tek nešto iznad četvrt milijuna kuna i riječ je o dionici Đuro Đaković Grupe, koja je zabilježila pad cijene od 3,6 posto, čime nastavlja seriju izuzetne volatilnosti, te naizmjeničnih skokova i padova cijene koje traje cijeli rujan, te je pod utjecajem neizvjesnosti oko odabira novog strateškog partnera.

Trgovalo se na burzi bez jasnog trenda, te su ključni dionički indeksi zaključili dan na suprotnim stranama. CROBEX je ojačao blagih 0,1 posto te usprkos tome što je na tjednoj razini upisao četvrti uzastopni tjedan blagog rasta, u njima je kumulativno dobio tek 0,8 posto na vrijednosti, stoga to razdoblje ipak možemo ipak okarakterizirati kao stagnaciju. Uži indeks CROBEX10 je istovremeno kliznuo 0,2 posto. Na strani dobitnika se izdvajaju dionice Saponije i Končara sa plusevima od 2,8 posto i 2,4 posto.

Dobitnik dana Saponia +2,84% 290,00

Gubitnik dana Đuro Đaković -3,64% 4,50

CROBEX +0,09% 1.612,09

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!