poslovno izvješće

Dobar početak godine za Siemens, dobit im je znatno skočila

18.05.2023 u 18:09

Bionic
Reading

Dobit i prihod njemačke tehnološke tvrtke Siemens snažno su porasli u prva tri ovogodišnja mjeseca, potaknuti rezultatima u poslovanju s digitalizacijom industrije i infrastrukture, pokazalo je poslovno izvješće

U tromjesečnom razdoblju zaključno s ožujkom neto dobit poskočila je na 3,55 milijardi eura, s 1,2 milijarde eura u istom razdoblju prošle godine, pokazuje financijsko izvješće za Siemensovo drugo fiskalno tromjesečje.

Prihod je porastao za 14 posto, na 19,4 milijarde eura, a u sličnom je postotku uvećana i vrijednost zaprimljenih narudžbi, dosegnuvši 23,6 milijardi eura.

Odjeli Digital Industries i Smart Infrastructure ostvarili su rekordne rezultate, objavio je u srijedu konglomerat sa sjedištem u Muenchenu.

Dodatnu je potporu neto dobiti pružio i neoporezivi prihod od 1,6 milijardi eura, povezan s podignutom vrijednosti udjelom u Siemens Energyju, napominju.

Siemens je tako nakon tri mjeseca ponovno podigao godišnje poslovne prognoze poslovanja prema kojima u 2023. godini sada očekuju rast prihoda u rasponu od devet do 11 posto. U prethodnoj projekciji prognozirali su rast u rasponu od sedam do 10 posto.

Poboljšani rezultati poslovanja utjecali su i na zapošljavanje. Tako je 31. ožujka Siemens imao 316.000 zaposlenika diljem svijeta, 5.000 više nego na kraju prošle fiskalne godine koja je završila 30. rujna.

U Njemačkoj mu je broj zaposlenih uvećan za 1.000, na 87.000, pokazalo je kvartalno poslovno izvješće.