TRŽIŠTE KAPITALA

Dionički indeksi stagnirali, dobitnik dana Luka Ploče

Luka Ploče

Luka Ploče

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Domaće dioničko tržište je imalo dan bez nekog jasnog trenda, uz neznatne promjene dioničkih indeksa. Indeks CROBEX je kliznuo 0,04 posto, dok je uži indeks CROBEX10 ojačao zanemarivih 0,02 posto

Likvidnost je oslabila u odnosu na prethodni dan te je u redovnom prometu protrgovano 8,6 milijuna kuna, uz dodatnih 3,6 milijuna kuna blok transakcije u dionici Hrvatskog Telekoma.

Redovno trgovanje je prošlo uz svega dva milijunaša, pri čemu je najlikvidnija bila povlaštena dionica Adrisa koja je na 3,9 milijuna kuna prometa stagnirala cijenom. Po prometu slijedi dionica Valamar Riviere koja je na 1,2 milijuna kuna prometa ojačala 0,3 posto, dok je Optima Telekom na 950 tisuća kuna prometa zabilježila pad cijene od 1,9 posto.

I dalje se nalazimo u sezoni kvartalnih rezultata, iako u dosta ranoj fazi, gdje se značajniji val očekuje tek idući tjedan.

Titula dobitnika dana ide dionici Luke Ploče sa skokom cijene od 5,7 posto, dok slijedi dionica Slavonskog ZAIF-a s rastom od 3,8 posto.

S druge strane, među gubitnicima možemo izdvojiti dionicu Tekstilprometa koja je potonula 6,3 posto, s slijedi povlaštena dionica Croatia osiguranja s minusom od 4,6 posto, te INA s padom od 3,2 posto.

Dobitnik dana: Luka Ploče +5,73% 480,00 kn

Gubitnik dana: Tekstilpromet -6,31% 520,00 kn

CROBEX: -0,04% 2029,53 bodova

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!