tržište kapitala

Dionice Zagrebačke burze uzletjele čak 17 posto; gubitnik dana - Petrokemija

Bionic
Reading

Trgovanje na domaćem tržištu kapitala u četvrtak se odvijalo bez nekih značajnijih pomaka, dionički indeksi su blago ojačali, a likvidnost je nastavila slabiti.

Oba indeksa, CROBEX te njegova uža inačica indeks CROBEX10 su ojačali neznatnih 0,1 posto, a od sektorskih indeksa dobitnike je predvodio indeks sektora industrije, s rastom od 1 posto, dok je, s druge strane, najviše izgubio indeks građevinskog sektora, koji je potonuo 3,5 posto.

Ukupna dionička likvidnost se gotovo prepolovila, te je protrgovano oko 6,3 milijuna kuna, od čega je 2,2 milijuna kuna prikupljeno u blok trgovanju dionicom Hrvatskog Telekoma. U redovnom trgovanju, niti jedno izdanje nije ostvarilo milijunski promet, a najviše se trgovalo dionicama Zagrebačke banke, koje su na prometu od 804 tisuće kuna zaključile nepromijenjeno. Od aktivnijih izdanja, najviše su profitirale dionice Zagrebačke burze, koje su uzletjele 17,1 posto, a slijede je dionice Jadrana i Liburnia Riviera Hotela, s rastom cijena od 3,7 posto i 1,7 posto. S druge strane, dionice Petrokemije su potonule 18,9 posto, dok su dionice Dalekovoda i Ericsson Nikola Tesle oslabile redom 6,9 posto i 0,9 posto.

Dobitnik dana: Zagrebačka burza +17,14% 16,40

Gubitnik dana: Petrokemija -18,92% 15,00

CROBEX: +0,10% 1.795,46

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.