tržište kapitala

Burza prekinula seriju pada, Uljanik uzletio

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je prekinulo negativnu mini-seriju, te je CROBEX nakon tri dana pada u četvrtak ojačao blagih 0,1 posto.

Uži indeks CROBEX10 je porastao 0,2 posto, a sektorske dobitnike je predvodio indeks transportnog sektora s plusom od 6,6 posto, predvođen skokom u dionici Uljanika. Naime, Trgovački sud u Rijeci je donio rješenje o odgodi ročišta za otvaranje stečajnog postupka nad brodogradilištem 3. Maj, što su pozdravili investitori u Uljaniku.

Na krilima te vijesti porasla je i dionica Uljanik plovidbe i to 13,6 posto. Likvidnost je dodatno oslabila, na svega 5 milijuna kuna dioničkog prometa, što je najmanje u zadnjih dva tjedna, sa svega jednim milijunašem. Najlikvidnije izdanje je bila dionica Hrvatskog Telekoma, koja je na milijun kuna prometa ojačala 0,6 posto.

Solidan promet je prikupila i dionica ACI-ja, međutim bez promjene cijene, i to nakon vijesti kako je Dogus Croatia prodala oko 8 posto udjela u kompaniji. Među gubitnicima se izdvajaju dionice Dalekovoda, Arena Hospitality Group-a i Atlantske plovidbe koji su izgubile redom 2,7 posto, 1,5 posto i 0,4 posto.

Dobitnik dana Uljanik +48,39% 0,46

Gubitnik dana Dalekovod -2,70% 7,20

CROBEX +0,14% 1.792,71

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.