tržište kapitala

Dionica Ingre s porastom od 2,54 posto dobitnik dana na burzi

Ingra

Ingra

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Ingra

Trgovanje na Zagrebačkoj burzi u petak je bilo obilježeno malim pomacima dioničkih indeksa te nešto skromnijom likvidnošću. CROBEX je zabilježio blagi rast od 0,1 posto, zaključivši na 1.877,7 bodova, dok je CROBEX10 oslabio neznatnih 0,03 posto.

Sektorski gledano, najviše je profitirao indeks građevinskog sektora, ojačavši 0,7 posto, dok je gubitnike predvodio indeks transportnog sektora, s padom vrijednosti od 1,7 posto.

Ukupan dionički promet iznosio je oko 13,2 milijuna kuna. Od toga je 4,4 milijuna kuna protrgovano u blok transakciji dionicom Atlantic Grupe, a dodatnih 2,9 milijuna kuna u blok transakciji dionicom Arena Hospitality Grupe.

U redovnom trgovanju najviše se trgovalo dionicom Zagrebačke banke, koja je na prometu od 1,9 milijuna kuna zabilježila pad cijene od 1,4 posto. Milijunski su promet ostvarile još samo dionice Hrvatskog Telekoma, koje su na 1,3 milijuna kuna prometa oslabile 0,9 posto.

Loše izvedbe imale su i dionice Zagrebačke burze, s padom cijene od 5,4 posto, dok su dionice Belja i Plave lagune izgubile redom 4 posto i 3,2 posto na vrijednosti.

Na strani dobitnika, dionice Ingre ojačale su 2,5 posto, dionice Đure Đakovića porasle su 2,1 posto, dok su dionice Ericsson Nikola Tesle na vrijednosti dobile 1,2 posto.

Dobitnik dana     Ingra      +2,54      4,04

Gubitnik dana     Zagrebačka burza     -5,43     12,20

CROBEX     +0,10      1.877,70

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!