blagoslov bruxellesa

Deutsche Telekom dobio zeleno svjetlo EU-a za kupnju Dutch Tele2

28.11.2018 u 13:29

Bionic
Reading

Deutsche Telekom dobio je bezuvjetno odobrenje Europske komisije za kupnju nizozemskog poslovanja Tele2

Istraga je pokazala da akvizicija neće ugroziti ravnopravnu tržišnu utakmicu u Europskoj uniji, objavila je u utorak Europska komisija.

"Nakon temeljite analize konkretne uloge T-Mobile NL-a i manjeg Tele2 NL-a na nizozemskom tržištu mobilnih usluga namijenjenih građanima, naša je istraga pokazala da predložena akvizicija ne bi značajno promijenila cijene ni kvalitetu mobilnih usluga za nizozemske potrošače", objavila je europska povjerenica za zaštitu tržišnog natjecanja Margrethe Vestager.

Novonastala kompanija bit će treća po veličini u Nizozemskoj, ali će njezin udio biti znatno manji od onog vodećeg KPN-a i drugopozicioniranog VodafoneZigga.

U Bruxellesu konstatiraju da sporazum vjerojatno neće prouzročiti značajno povećanje cijena niti će povećati izglede da operatori mobilnih mreža koordinirano narušavaju pravila tržišne utakmice.

Iz sektora telekomunikacija već dugo traže od Europske komisije da udruživanja kompanija radi povećanja prihoda i ulaganja sagledaju iz šire perspektive i da operaterima omoguće da efikasnije konkuriraju internetskim tvrtkama.

  • +4
Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia