PROMJENA NA VRHU

Denis Paradiš novi predsjednik Sindikata PPDIV-a Hrvatske

05.12.2016 u 11:34

Bionic
Reading

Na Osmome kongresu Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (Sindikat PPDIV-a Hrvatske), održanome u petak, 2. prosinca, u Opatiji, za novoga je predsjednika, za mandatno razdoblje 2016. – 2020. godine, izabran Denis Paradiš, priopćeno je iz Sindikata PPDIV-a

Paradiš je do sad bio regionalni povjerenik za Grad Zagreb, Zagrebačku, Krapinsko-zagorsku, Sisačko-moslavačku i Karlovačku županiju.

U Programskoj platformi za 2016. - 2020. godini jačanje Sindikata, zamjena jednostranih akata poslodavaca kolektivnim ugovorima, jačanje uloge radničkih predstavnika – sindikalnih povjerenika, radničkih vijeća i povjerenika radnika za zaštitu na radu, aktivno sudjelovanje u socijalnom dijalogu s poslodavcima i njihovim udrugama, te aktivno djelovanje u kreiranju zakonskih rješenja koji se tiču položaja zaposlenih - ističu se kao prioriteti djelovanja.

Osmi kongres Sindikata PPDIV-a Hrvatske usvojio je Deklaraciju o ograničenju atipičnih oblika rada, kojom se pozivaju sindikalni povjerenici, predsjednici radničkih vijeća i članovi radničkih vijeća da se svim pravnim sredstvima bore za ograničavanje i eliminiranje atipičnih oblika rada.

Usvojena je i Rezolucija o unapređenju položaja mladih radnika kojom se pozivaju sindikalni povjerenici da približe sindikat mladima, učlanjuju mlade radnike, vode računa o njihovu položaju, nastoje ih uključiti u aktivan sindikalni rad, te pokušaju mlade članove uključiti u kolektivno pregovaranje.